Guus Meeuwis treedt op aan noordzijde werkhaven bij dok

Het management van Guus Meeuwis verwacht zaterdag 10 mei 2750 mensen bij het concert van Meeuwis op de haven in Oudeschild.

Dat heeft het management desgevraagd laten weten. Ongeveer de helft is Texelaar. Het concert, dat volledig is uitverkocht, vindt plaats aan de noordzijde van de werkhaven nabij het dok van Damen. Volgens een woordvoerder komt op de kade een podium te staan.

Het concert met de naam Groots Overzee is wat kleinschaliger van aard dan de jaarlijkse concerten van Meeuwis in het PSV-stadion, 'maar het bevat verder alle ingrediënten van het 'Groot met Zachte G-circus'. Volgens het management blijft het bij één optreden.

Dat het concert leeft, was vrijdagochtend te merken bij het kantoor van de VVV in Den Burg. De losse verkoop van 150 kaarten begon daar om 10.00 uur, maar om 8.00 uur stonden de eerste Texelaars al voor de deur. Medewerkers van de VVV deelden nummertjes uit om de verkoop soepel te laten verlopen. Ook werd vanaf 10.00 uur meteen geprobeerd via de boekingssite meer kaarten te verkrijgen. Desondanks moesten tientallen wachtenden teleurgesteld het kantoor verlaten. Via internet is inmiddels handel in de kaartjes (€29,50 per stuk en €3,- reserveringskosten) ontstaan. Onlineticketshop vroeg er gisteren al €99,- voor.


Kotters

Op de TX29 en TX68 na zijn alle Texelse kotters deze week uitgevaren. Zij doen niet mee aan de stakingen die bij de visserij op Urk en in Zeeland zijn uitgebroken om de prijs van schol omhoog te krijgen. Visserijvoorman Maarten Drijver laat desgevraagd weten dat het aan iedere visser zelf was om wel of niet te gaan varen. 'Daar houdt de PO zich niet mee bezig.' De Texelse visserij vist over het algemeen ook meer op tong dan op schol.