De zaalvoetballers van Texel'94 met de kampioensschaal..
De zaalvoetballers van Texel'94 met de kampioensschaal.. Foto: Willem Sangers

Succesvol Texel'94 promoveert naar topklasse in zaalvoetbal

Met een 5-2 overwinning hebben de zaalvoetballers van Texel'94 vrijdag het kampioenschap in de hoofdklasse A van het zaalvoetbal in de wacht gesleept.

Dat betekent promotie naar de topklasse, het hoogst haalbare op regionaal niveau. Daarna volgen op landelijk niveau de eerste divisie en de eredivisie in het zaalvoetbal. Texel'94 pakte de titel thuis in een bomvolle sporthal Ons Genoegen in Den Burg tegen Bliksem 5 uit Alkmaar. De gasten waren naar Texel gekomen om een periodetitel veilig te stellen en waren niet van plan de punten cadeau te doen. In de tweede helft van de wedstrijd nam Texel echter afstand van Bliksem 5 en stelde het kampioenschap met nog twee speelrondes te gaan zeker.

Voor de Texelse zaalvoetballers is het de derde promotie op rij. Het betekent dat er volgend seizoen tot in Utrecht en Gelderland gespeeld zal moeten worden, maar dat heeft het team ervoor over. Nadat de scheidsrechter had afgefloten, was het volop feest in de sporthal. Een verslag van de wedstrijd elders in deze krant.