Roos van der Ploeg kroop samen met haar moeder Marjan in de huid van Nick en Simon.
Roos van der Ploeg kroop samen met haar moeder Marjan in de huid van Nick en Simon. Foto: Henk Slikker

Vrolijke sfeer op playbackshow

'Zelfs als je de hele dag chagrijnig bent geweest word je hier vanzelf vrolijk.' Een bezoekster van de jaarlijkse playbackshow voor mensen met een verstandelijke beperking, zaterdag in dorpshuis De Wielewaal, kon het niet treffender uitdrukken. Het was er beregezellig, niet alleen bij de 'artiesten' zelf, ook bij het massaal toegestroomde publiek.

De bewoners van 't Bliedhuus, De Waerden en het Logeerhuis hadden zich flink ingespannen en gaven zeer gevarieerde optredens, zoals een meezinger van De Havenzangers en een prachtige uitvoering van The Phantom of the Opera. Dit laatste nummer werd uitgevoerd door Herbert Bouw en Petra Eelman. En het bleef deze avond niet alleen bij playbacken: Sander Zijm zong tot tweemaal toe live een nummer van Volumia en Marco Borsato en dat was zeker niet onverdienstelijk. De totaal zestien optredens werden gejureerd door Maaike Zegel, Joke Geldorp en Bliedhuus-bewoner Mark van der Vliet. Zoals ieder jaar waren alle optredens dermate geslaagd, dat alle 'artiesten' in de prijzen vielen.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en wordt al vele jaren georganiseerd in het kader van 'NL doet'. De organisatie was in handen van enkele medewerksters van bovengenoemde instellingen.