Dames Tevoko wint van hekkensluiter

Het damesteam van volleybalvereniging Tevoko heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Alvoco met 0-4 gewonnen.

Alvoco was al gedegradeerd met 9 punten uit 18 wedstrijden. Tevoko won ook de thuiswedstrijd tegen dit team eenvoudig met 4-0 en ook in Alkmaar had Alvoco niets in te brengen. De Texelse spelers begonnen de wedstrijd met sterke services waar Alvoco grote moeite mee had. In een mum van tijd stond Tevoko dan ook met 21-4 voor. Alvoco mocht nog wel enkele punten scoren, maar het sterke Tevoko pakte de eerste set met 12-25. Ook in de tweede set stond Tevoko al snel op voorsprong, al wist Alvoco met enkele tactische ballen nog op gelijke hoogte te komen. Tevoko moest zich zelf bij de les houden. Daar slaagde het team uitstekend in en met mooie harde aanvallen werd de set met 18-25 binnengehaald. De derde en vierde set waren sets van vrijwel alleen moeilijke services. Alvoco speelde niet best, maakte vele fouten en in een snelle tijd won Tevoko de derde set met 7-25 naar Tevoko. De vierde set werd met 15-25 gewonnen. Door deze overwinning staat Tevoko nu op de vierde plaats. Zaterdag volgt nog een lastige en spannende wedstrijd als koploper Jonas naar het eiland komt.