Jesper Arkenbout van Texel'94 in duel tijdens de wedstrijd tegen Spirit uit Hoogkarspel.
Jesper Arkenbout van Texel'94 in duel tijdens de wedstrijd tegen Spirit uit Hoogkarspel. Foto: Willem Sangers

Texel'94 speelt gelijk

Vooral in de eerste helf was goed te zien waarom Spirit 30 favoriet was. Op alle fronten was het team Texel'94 de baas. Er werd fel en agressief gespeeld, waardoor Texel'94 op eigen helft werd teruggedrongen. Pas na twaalf minuten werd een eerste aanval binnen het 16-metergebied gedaan. De defensie en de keeper van Spirit 30 hadden alles echter goed onder controle. Toch wist Spirit 30 ondanks de overmacht op het veld en goed combinatiespel geen scoringskansen te creƫren. Bovendien stak invallend keeper Dennis Schouwstra in blakende vorm. Texel'94 moest zich beperken tot enkele couters tot in de twintigste minuut Lesley Koning een hoge voorzet vanaf de linkerkant net niet met het hoofd kon beroeren om doeltreffend te zijn. Er werd in een hoog tempo gespeeld en Texel'94 kreeg in deze fase wat meer vat op de wedstrijd. Een geblokt schot van Koning leverde vervolgens een corner op , waaruit geen voordeel werd gehaald.

De tegenstander uit Hoogkarspel kwam niet verder dan vrije trappen die niets opleverden.De thuisclub miste bij een verre pass over rechts, met de wind mee, de snelheid van bijvoorbeeld Sander de Haan. Pas drie minuten voor de rust maakte Spirit 30 het eerste doelpunt, maar door een overtreding op keeper Schouwstra werd de goal afgekeurd door de scheidsrechter Blank die na exact 45 minuten het sein voor de rust gaf. Meteen bij het begin van de tweede helft ging Texel'94 met lef en overtuiging de strijd met de tegenstander aan en kon het publiek genieten van knap combinatiespel met goede passes. In de 52ste minuut kwam Texel'94, dit jaar nog getraind door Marcel Ris, verdiend op een voorsprong na fraai samenspel tussen Niels Dubbelt en Ralph Slik, waarbij laatstgenoemde de gekaatste bal hard en beheerst in het vijandelijke doel schoot. Op dat moment leek er nog meer eer te behalen op de kampioenskandidaat en Texel'94 speelde vol overgave.

Er volgden meer kansen, maar goed defensief werk van Spirit 30 voorkwam meer Texelse treffers. Het spel werd rommelig en onrustig en de overigens goed leidende scheidsrechter nam meerdere malen beslissingen waar het publiek geen hoogte van kon krijgen. Niels Dubbelt werd in het vijandelijke strafschopgebied op de enkels aangetikt, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in en liet doorspelen. Hierdoor ging een scoringskans verloren. Spirit 30 zette een tandje bij, wat in de 83ste minuut resulteerde in de gelijkmaker. Jesper Arkenbout schoot in de 90ste minuut na een mooie Texelse aanval nog eens in het zijnet van de tegenpartij en Pieterjan Eelman knalde in blessuretijd als laatste wapenfeit een vrije trap in de muur van de tegenstander. Beide partijen toonden zich na afloop van de wedstrijd tevreden met het gelijke spel.

Spirit blijft koploper en Texel'94 behoudt de derde plaats op de ranglijst. Zondag 6 april speelt Texel '94 de uitwedstrijd tegen Always Forward in Hoorn.

Dit weekend wordt op de speelvelden van Texel'94 het Texel'94/Krim Toernooi gehouden, waarbij jeugdselecties van clubs uit de eredivisie tegen elkaar voetballen en tegen een Texelse selectie.