Amokmakers krijgen caféverbod

Uitgaanders die geweld, overlast of een ander delict in de horeca plegen riskeren een collectieve horecaontzegging, oftwel een entreeverbod voor alle cafés. De gemeente, Koninklijke Horeca Nederland, het Openbaar Ministerie en de politie willen met zo'n toegangsverbod voor alle aangesloten horecagelegenheden het uitgaansleven veilig houden.

In maart 2013 hebben de partners het convenant 'Veilig uitgaan op Texel' afgesloten. Daarin is de invoering van het collectief ontzeggingenbeleid voor overlastgevend uitgaanspubliek één van de maatregelen. Doel is het bevorderen van een veilig uitgaansklimaat door het consequent en gezamenlijk optreden van horeca, politie, gemeente en OM tegen normoverschrijdend gedrag door: Het tegengaan en ontmoedigen van overlastgevend en crimineel gedrag, het tegengaan van openbare ordeverstoringen in het uitgaansleven, het tegengaan van het gebruik van horecagelegenheden voor strafbare feiten en tegengaan van drugscriminaliteit in de horecabedrijven. Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Texel gaat in een centrale database bijhouden aan wie en voor hoe lang een horecaontzegging is opgelegd. Hiervoor wordt een afgeschermde database gebruikt op een beveiligde website. De deelnemende horecaondernemingen kunnen met een uniek wachtwoord inloggen. De ondernemers hebben een geheimhoudingsplicht. De partners hebben dinsdag tijdens het Periodiek Horecaoverleg ingestemd met het protocol. Ondernemers in de natte horeca hebben een brief ontvangen om in te stemmen met de toepassing van de collectieve horecaontzegging. Om de werking van het instrument succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat zoveel mogelijk horecaondernemers deelnemen.


Bestemmingsplan

Oosterend ter inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oosterend ligt vanaf maandag 24 maart tot en met dinsdag 6 mei 2014 ter inzage. Belangstellenden kunnen het plan bij de Publieksbalie (maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur) raadplegen of digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.texel.nl. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingediend. Indieners worden schriftelijk geïnformeerd over de besluitvorming rond hun zienswijze. In de brief staat aangegeven hoe en waar beroep kan worden ingediend. Tegen het vaststellingsbesluit kan van 24 maart tot en met 6 mei 2014 een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.