Kort

Leerplichtverzuim licht toegenomen

In het schooljaar 2012-2013 is het leerplichtverzuim op de Texelse scholen licht toegenomen. Wegens overtreding werden 12 processen-verbaal opgemaakt.

In veel gevallen betreft het leerlingen die wegblijven omdat zij buiten de schoolvakanties met hun ouders op vakantie gaan. De gemeentelijke leerplichtambtenaar kan hiertegen optreden maar kan ook vrijstelling verlenen, wat in het afgelopen schooljaar vijftien keer mogelijk was. De opdracht voor de leerplichtambtenaar is overigens breder en strekt zich uit tot het begeleiden van jongeren van 18-23 jaar zonder startkwalificatie naar school of werk. In het verslagjaar werden daarbij acht jongeren begeleid. In het lopende schooljaar zal de ambtenaar samenwerken met het jeugdteam dat als proef van start is gegaan. Ook heeft ze een rol bij het plaatsen van leerlingen met problemen die voorheen naar het speciaal onderwijs werden verwezen of een 'rugzakje' kregen.


KTF maakt

muzikale rondreis

Het Koninklijk Texels Fanfarecorps houdt zaterdag 29 maart het jaarlijks voorjaarsconcert. Het programma staat in het teken van een reis rond de wereld.


Tijdens de muzikale rondreis trekken de muzikanten door verscheidene landstreken, van Antarctica tot Alcatraz, van Frankrijk tot de Schotse Hooglanden, van Ierland tot Italië en nog veel meer. Uiteraard wordt Nederland niet overgeslagen. Het orkest staat zoals gebruikelijk de laatste jaren onder leiding van Wendy Prins. De presentatie is in handen van Robin van Sambeek. Het concert in de Bgm. De Koninghal in Den Burg begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5,00. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de zaal.


Bowlingcompetitie

Bowlers hielden maandag hun wekelijkse bowlingavond. Als vanouds was het een geslaagde avond en werden fraaie games gegooid. Bij de dames was Chris Krijnen van WBZ met een game van 226 pinnfal goed op dreef. Trijn Stiggelbout van Best Tessels had alles onder controle en wist door 201 pinnfall te gooien te winnen van Schouwstra Transport. Best Tessels is hierbij nog steeds koploper in het bowlingklassement.

Uitslagen:
WBZ - Land en Zeezicht 4.5 0.5; Paal 17- ZGraaf 0-5; Best Tessels - Schouwstra Transport 4 - 1; Kraanbedrijf Uitgeest - Bije 4 - 0.