Groei: meer parkeerplaatsen

Gevolg gevend aan de uitspraak van de Raad van State hebben b en w het aantal voorgeschreven parkeerplaatsen bij meubelzaak Modern Home aan de Abbewaal in Den Burg van 13 naar 15 gebracht en daarbij vergunning verleend voor uitbreiding van het bedrijf.

De uitbreiding wijkt af van het bestemmingsplan en voldeed aanvankelijk ook niet aan de voorschriften wat betreft het aantal parkeerplaatsen. In juni 2012 verleende het college bouwvergunning met vrijstelling van het bestemmingsvoorschrift en ontheffing wat betreft het aantal parkeerplaatsen. Een buurman kwam daar tegen in het geweer maar werd door de rechtbank in het ongelijk gesteld. Van de Raad van State kreeg hij vervolgens wél gelijk: het aantal parkeerplaatsen moest op 15 worden gebracht om te voldoen aan de gemeentelijke parkeernormen. Het college heeft zich daarbij dus neergelegd.


Koppelenduro

Op het mountainbikeparcours aan de Biesbosweg start zondag om 10.00 uur de koppelenduro. Op deze seizoensafsluiter van Wielersport Texel rijden duo's in estafettevorm zoveel mogelijk rondjes.