VVD wint verkiezing scholieren op OSG

De VVD heeft dinsdag de scholierenverkiezingen op de OSG in Den Burg gewonnen. De liberalen kregen 23 procent van de stemmen.

De leerlingen die maatschappijleer volgen of gevolgd hebben, mochten hun stem uitbrengen. De mediatheek van de school was daarvoor tijdelijk als stemlokaal ingericht.

Er werden in totaal 306 stemmen uitgebracht, waarvan 64 op de VVD. Tweede werd de PvdA met 54 stemmen (20 procent). Vier jaar geleden waren de sociaaldemocraten ook tweede. Die kregen toen één stem minder dan Texel 2010.

Die partij deed het afgelopen dinsdag bij de OSG-leerlingen een stuk minder dan in 2010. De partij kreeg nu 17 stemmen, een percentage van zes procent. Derde werd Texels Belang met 41 stemmen (15 procent), gevolgd door D66 (39 stemmen), GroenLinks (27 stemmen), CDA (25 stemmen), Texel 2010 (17 stemmen) en Lijst 8 (9 stemmen). Van de 306 uitgebrachte stemmen waren er 30 blanco.

Er was op de OSG in de lessen maatschappijleer aandacht besteed aan de verkiezingen, raadsleden vertelden wat het zijn van gemeenteraadslid betekent en de leerlingen hadden de Kieswijzer van de Texelse Courant ingevuld.

De school houdt standaard voorafgaand aan verkiezingen eigen verkiezingen op school. De uitgebrachte stemmen tellen niet mee in de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag.


Aanrijding

Een 12-jarige jongen uit Den Hoorn is dinsdag aangereden op de kruising van de Redoute en de Pontweg. Hij fietste in de richting van de boot en werd volgens de politie over het hoofd gezien door een 18-jarige automobiliste uit Oosterend. De jongen werd onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.


Voedselbank

De Stichting Broodnodig op Texel voldoet aan de normen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelt aan een voedselbank. Voedselbank medewerkers kregen gisteren een certicaat van de Houwers Groep uit Geldermalsen die inspecties uitvoerde. De stichting behaalde 88 van de 100 te halen punten. Het geregeld schoonhouden van koelkasten en het gebouw en het wekelijks meten van de koude in de diepvries zijn volgens coördinator Josje van den Bergk enkele van de vele zaken waaraan de voedselbank als voedselleverancier moet voldoen.