De koks aan het werk op de Horecabeurs.
De koks aan het werk op de Horecabeurs. Foto: Jeroen van Hattum

Jury: 'Alles draait om de smaak'

'Alles draait om smaak.' Een duidelijke boodschap van de jury bij de jaarlijkse kookwedstrijd voor leerlingkoks dinsdag op de Horecabeurs in Den Burg.

Zeven teams van niveau 2 en 3 van ROC Kop van Noord-Holland maakten drie gerechten: één met rog, één met USA Sucade en een vegetarisch gerecht.

Siebe Monsema en Timothy Verploeg, leerlingen bij Greenside in De Koog, wonnen in niveau 2. Tim Kobus (Rebecca) en Paul Landaal (Opduin) wonnen in niveau 3. Goede tweede was Rob Maurits, leerling bij Vincent Eilandkeuken. Zijn teamgenoot was afgevallen, waarna chefkok Jordy van Oenen van restaurant Pure in De Koog bijsprong als 'leerling' en vervolgens op aanwijzingen van Maurits handelde. Er deden eveneens leerlingen van het restaurant van Hotel Den Burg, Hotel Tatenhove en Topido mee.

Het team Landaal en Kobus maakte een vegetarisch gerecht met wortel, paddestoelen, een krokant broodje en een mousse van pastinaak. De sucade werd omgeven met een mousseline van aardappel, bearnaisesaus en iets lekkers van wontondeeg. Het visgerecht werd gebakken rogvleugel met krokante venkel.