Kampioenswedstrijd zaalvoetbal

Het zaalvoetbalteam van Texel'94 speelt vrijdag 21 maart in sporthal Ons Genoegen een kampioenswedstrijd tegen Bliksem 5 uit Alkmaar.

Het belooft een pittige wedstrijd te worden. Bliksem 5 is nog in de race voor de periodetitel, maar Texel'94 levert dit seizoen een topprestatie. Vorig seizoen promoveerde het team naar de hoofdklasse A en staat nu al met vijf punten voorsprong op naaste concurrent Zwaag uit Hoorn op de nominatie om kampioen te worden. Daarmee zou het team al na zeer korte tijd kunnen doorgroeien naar de Topklasse. Dit heeft als nadeel dat de reistijden naar de uitwedstrijden langer worden, maar de spelers hebben al aangegeven dit voor lief te nemen en de kans op eventuele promotie met beide handen aan te grijpen. Het zaalvoetbalteam bestaat uit spelers van het veldvoetbal en hun prestaties in de zaal hebben hun weerslag op het veldvoetbal. Daar draait Texel'94 goed mee in de derde klasse. Dat is in zoverre bijzonder dat het team pas onlangs uit de vierde klasse promoveerde en het verschil tussen de derde en vierde klasse is groot. Texel'94 behaalde de tweede plaats in de nacompetitie en promotie naar de tweede klasse behoort zeker tot de mogelijkheden. De thuiswedstrijden in de zaal worden over het algemeen goed bezocht, maar bij de aankomende kampioenswedstrijd belooft de zaal te klein te zijn. De aftrap in Ons Genoegen vindt vrijdag plaats om 19.20 uur.


Kooiman presteert goed op NK


Milou Kooiman en haar pony Wild Passion mochten zich als Noord-Hollands kampioen in de klasse Z1 categorie D/E zaterdag meten met de 20 beste combinaties van Nederland.

Kooiman reisde al vrijdag af naar het Hippisch centrum in Ermelo omdat het verkennen van de baan zaterdagochtend om half acht op het programma stond. In de namiddag mocht ze vervolgens laten zien wat ze waard was. Wild Passion was door de indrukwekkende entourage wel wat gespannen, maar liet zich tijdens de proef geweldig goed rijden. Op wat kleine foutjes na reed de combinatie een heel nette proef die door de drie juryleden beloond werd met 216, 220 en 224 punten (gemiddeld 64,71%). In het eindklassement eindigde Kooiman daarmee op de negende plaats. Tevreden keerde ze huiswaarts, samen met de meegereisde supporters, waaronder instructrice Priscilla Noorlander. Doordat het kampioenschap rechtstreeks via internet werd uitgezonden hebben veel mensen met de succesvolle combinatie meegeleefd.