Deelnemers en trainers van de gymafdeling van ZDH.
Deelnemers en trainers van de gymafdeling van ZDH. Foto Tine van Heerwaarden)

Gymafdeling van SV ZDH bloeit

Geen school meer in Den Hoorn, maar ZDH heeft wel een bloeiende gymafdeling met veel jeugd en volwassenen. De gymzaal van de Jan Drijverschool is daarom onmisbaar, zo stelt ZDH. Maar door de sluiting van de school is de toekomst van de gymzaal ongewis. De club maakt zich zorgen over geluiden vanuit het gemeentehuis dat toestellen niet meer worden vervangen.

Negentien jeugdige leden van de gymafdeling van SV ZDH hebben afgelopen week onderlinge wedstrijden gehouden in de enige gymzaal in het dorp. Zij deden oefeningen op vijf onderdelen: balk/brug, sprong, vloer, ringen en minitrampoline. Hun enthousiasme was groot en bovendien werd door sommigen op een heel aardig niveau geturnd, constateerden juryleden Tine van Heerwaarden, Rineke Gieles en Mariƫt van der Werf. Zij kenden eerste prijzen toe aan Sam Schuur, Hendrik Broekman, Gerbrand de Wit, Frederique Witte, Nikita Gerlag, Lea Broekman en Catalijne Lap. Samen met de winnaars van een tweede prijs mogen zij meedoen aan het Ger de Jong-toernooi, dat 12 april in Oosterend wordt gehouden.

Een speciale aanmoedigingsprijs was er voor Amber Witte, Silke Groeskamp en Senna de Ridder, die nog maar een paar weken op gym zitten. Alle kinderen worden getraind door Anneke Hoogenbosch, daarbij geassisteerd door Henk van den Heuvel.

De wedstrijden werden gehouden in de gymzaal van de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn. Sinds de sluiting van de school is de toekomst van deze zaal ongewis. 'Het zou voor ons een kleine ramp zijn als we er weg moeten', vertelt Manuela Bakker, bestuurslid van ZDH. 'Op het gemeentehuis was al besloten dat afgekeurde toestellen niet hoeven worden vervangen. Kennelijk bestaat het idee dat we straks toch ophouden te bestaan. Maar onze gymafdeling bloeit enorm. We hebben 23 jeugdleden en 23 leden bij de volwassenen. Plus de 18 leden die sinds het begin van dit seizoen op vrijdagavond conditietraining doen. Het gaat echt heel goed met ons.' Op de foto poseren de negentien deelnemers aan de gymwedstrijden van SV ZDH samen met hun trainers Anneke Hoogenbosch en Henk van den Heuvel.