ZDH boekt nuttige zege op VZV 't Veld

ZDH heeft zich in 't Veld tegen VZV knap hersteld van de geflatteerde nederlaag (1-5) tegen Schagen. Na een sterke openingsfase leidden de Zwaluwen binnen twintig minuten met 0-2. VZV kwam door een dubieuze penalty nog terug tot 1-2, maar daar bleef het bij.

De selectie van ZDH was erg smal, maar dat weerhield coach Gerard Boogaard er niet van voor een aanvallende tactiek te kiezen. Al op eigen helft onder druk gezet, leed VZV geregeld balverlies en kwam het maar zelden aan aanvallen toe. In de tiende minuut schoot Jelmer Bomas ZDH op voorsprong, nadat Mike de Bruijn de voorzet van Jelmer Bomas miste. Acht minuten later werd het 0-2 toen verdediger Peter Zijm een bekeken steekpass gaf op Bomas, die half vallend de bal ineens langs de keeper schoof. VZV sloeg ogenblikkelijk terug met een penalty na een valpartij van de spits. ZDH kon het hoge niveau niet vasthouden en er ontstond een rommelige wedstrijd, waarin 22 spelers weliswaar hard werkten, maar weinig moois lieten zien. Tien minuten voor tijd miste Bomas een penalty en met de 46-jarige Joop Rommets als vervanger voor de geblesseerd geraakte Plaatsman moest de ploeg nog even hard aan het werk om de punten veilig te stellen.