'Groots overzee'-concert van Guus Meeuwis op visserijhaven

In navolging van zijn 'Groots Overzee' concert op Curaçao vorig jaar, verzorgt Guus Meeuwis op 10 mei een concert in de haven van Oudeschild.

Dit maakte de zanger maandagmorgen bekend in het radio 538-programma Evers Staat Op. Het avondvullende concert moet een voorproefje zijn van de 'Groots met een Zachte G'-concerten waarmee de bekende zanger sinds 2006 jaarlijks een aantal dagen neerstrijkt in het Philips Stadion in Eindhoven. 'Groots Overzee' is een concert op kleinere schaal, maar bevat verder alle ingrediënten van het 'Groots met een Zachte G'-circus: de sfeer, de kwaliteit en het feest. 'Dit alles gecombineerd met het optimale vakantiegevoel van een waddeneiland', stelde de zanger. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Nielson, die eveneens het voorprogramma verzorgt tijdens de 'Groots met een zachte G' concerten in Eindhoven. Guus Meeuwis toonde zich opgetogen over zijn tweede 'overzeese' concert: 'Een concert geven op het strand van Curaçao was natuurlijk fantastisch en dat smaakte naar meer. Ik vind het te gek om die sfeer ook op een van onze mooie Waddeneilanden neer te kunnen zetten. De slogan van Texel is "Vier het leven", en daar kan ik me prima in vinden. En Texel is een stuk dichterbij dan Curaçao en daarmee toegankelijk voor iedereen.'

De kaartverkoop voor het concert, dat naar verluidt zal plaatsvinden op de haven van Oudeschild, start vrijdag 21 maart om 10.00 uur via Ticketmaster. Guus Meeuwis geeft deze week dagelijks in het programma 'Evers staat op' een weekendje Texel weg om luisteraars in staat te stellen het concert bij te wonen. Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar via de VVV Texel. Alle kaarten kosten €29,50. De reguliere concerten in het Philips Stadion in Eindhoven vinden plaats op 13, 14, 15 en 18 juni. Tijdens de concerten op 13 en 18 juni zijn de WK-wedstrijden van Oranje live te volgen op grote schermen in het stadion.