SV De Koog ten onder in een saaie wedstrijd

De wedstijd van SV De Koog tegen Wiron leek meer op een vriendschappelijk potje voetbal dan op een echte competitiewedstrijd. De Koog verloor onnodig met 2-0.

Beide ploegen stonden elkaar allee ruimte toe, alleen werd hier weinig mee gedaan. Kansen waren er niet, voor SV De Koog noch voor Wiron, dat vlak voor rust nog wel 1-0 op het bord wist te krijgen. Niet zozeer door het eigen sterke spel, maar eerder door het geknutsel van de verdediging van SV De Koog, die de val niet goed verwerkte. In de tweede helft probeerde SV De Koog wel wat meer druk te zetten, maar weer werd onnodig een doelpunt weggegeven, waarmee Wiron de voorsprong verdubbelde. In de 55ste minuut had volgens sommigen de bal wel op de stip gemogen in verband met een overtreding op Wouter Kuip die bestraft had moeten worden. De scheidsrechter oordeelde echter anders en liet de ploegen doorspelen. SV De Koog probeerde nog wel wat aan te dringen en zo iets van de achterstand af te snoepen, maar een enkel afstandsschot wist daar geen verandering in te brengen. Coach Jan Loew merkte na afloop op dat zijn spelers meer op elkaar moesten vertrouwen en dat ze meer moesten profiteren van de ruimte die ze kregen.