Texel '94 klimt naar derde plaats

Met een overwinning op Spartanen in Wognum heeft Texel'94 de derde plaats op de ranglijst bereikt.

De thuiswedstrijd tegen Spartanen werd in november met 1-4 verloren en de selectie van Marcel Ris kon dus een zware klus verwachten. Maar de hele eerste helft, met de wind in de rug, had Texel'94 het veldoverwicht. Reeds in de vierde minuut werd Lesley Koning goed aangespeeld over rechts en draaiend om zijn as legde hij de bal klaar voor zijn linkerbeen om met een fraaie krul de keeper in de linkerbenedenhoek te verrassen. Spartanen kon de bal moeilijk in de ploeg houden en kwam zelden in de buurt van het Texelse doel. De voorwaartsen passten onnauwkeurig en hadden het vizier niet op scherp. Bovendien was keeper Alie Smit betrouwbaar als altijd. Na een kwartier schoot Ruben Duinker van dichtbij de 0-2 binnen, daarmee de verdediging van Spartanen totaal ontredderd achterlatend. Een rush van Pim de Lugt werd in de 20ste minuut door een verdediger onderbroken, maar vijf minuten later kon Jesper Arkenbout van afstand genadeloos uithalen op een leeg doel, omdat de keeper nog onderweg was na zijn genomen uittrap. Texel'94 was heer en meester en er dreigde een blamage voor de gastheren. Ralph Slik schoot zijn vrije trap na een klein half uur hoog over het vijandelijke doel, terwijl de aanvalslinie van Spartanen voor geen enkele dreiging kon zorgen. De tweede helft gaf een heel ander beeld. Waarschijnlijk waren de spelers van Spartanen in de rust stevig toegesproken, want het leek een heel ander team dat na de rust het veld op kwam. Texel'94 had niet direct een antwoord op het felle en agressieve spel en al in de zesde minuut viel het eerste tegengoal. Texel'94 was overbluft en stond onder druk. In deze fase was er maar één ploeg die voetbalde, en dat was niet Texel'94. Alleen dankzij keeper Smit werd verdere schade voorkomen. Het spel werd slordig en onrustig en trainer Ris zette verse krachten in. Spartanen bleef aandringen en Texel'94 kwam er met een aantrekkende stormachtige tegenwind niet meer uit. Zo'n tien minuten voor het eindsignaal luwde de Spartaanse storm en kreeg Texel'94 weer wat meer lucht. Na een goede combinatie met de balvaste Niels Dubbelt trapte Bart de Lugt de bal hard in het zijnet en in een volgende fase wist Van Zuylen de tweede tegentreffer te voorkomen door de bal van de eigen doellijn te schoppen. Er werd door beide partijen nog volop strijd geleverd en de in de 88ste minuuut scoorde Spartanen 2-3. Precies in de 90ste minuut maakte Ruben Duinker aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 op het scorebord te brengen. Zondag speelt Texel '94 tegen koploper Spirit '30 uit Hoogkarspel.