Eenvoudige winst voor Tevoko

Het damesteam van Tevoko heeft zaterdag goede zaken gedaan door in de uitwedstrijd Croonenburg 2 met 1-3 te verslaan. Tevoko verloor de vierde set door concentratieverlies en veel eigen fouten.

Met Liedeke IJdens in de basis voor de afwezige Leonie Penninga begon Tevoko voortvarend en pakte met lastige services en door veel fouten van Croonenburg eenvoudig met 9-25 de eerste set.In de tweede en derde set moest Tevoko er iets meer voor doen om de punten te pakken. Mooie harde aanvallen van Liedeke IJdens en Monique Leijstra zorgden voor een voorsprong, maar in beide sets werd de voorsprong met wat knulligheden weggegeven. Tevoko raakte hierdoor echter niet in paniek en hield het hoofd erbij. Met enkele killblocks en moeilijke services werd de achterstand ingelopen en in zowel de tweede als de derde set bleek Tevoko uiteindelijk het sterkst. De sets werden met 21-25 en 19-25 gewonnen. De vierde set begon met een paar fouten, waardoor Croonenburg de kans kreeg sterker te gaan spelen. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar Tevoko was niet optimaal geconcentreerd en sloeg vele aanvalsballen in het net of uit. Croonenburg wist hiervan te profiteren. Tevoko kon het tij niet keren en verloor de vierde set met 25-17. Deze overwinning brengt Tevoko dichter bij de vierde plaats, maar het team maakt zelfs nog kans op een derde plaats, wat recht zou geven op deelname aan de promotie-/degradatiewedstrijden, omdat Clam Dycke, dat op de tweede plaats staat, heeft aangegeven niet te willen promoveren.

Ricardo Blom maakt 100ste doelpunt

Het G-team van Texel'94 heeft zondag met 1-7 gewonnen van Zouaven. Ricardo Blom scoorde in deze wedstrijd zijn honderdste doelpunt.

Er werd negen tegen negen gespeeld. Al snel kwam Texel'94 op voorsprong door een doelpunt van Ricardo Blom, na een voorzet van Kees van der Vis. Ook het tweede doelpunt kwam op naam van Blom, die daarvoor werd aangespeeld door de andere spits, Kevin Weldam. De 3-0 die Blom kort daarna op het bord bracht, was zijn honderdste doelpunt voor Texel'94. Blom speelt sinds maart 2012 bij het G-team. Een laag schot van Zouaven bracht de stand op 1-3, maar Kees van der Vis vergrootte de voorsprong weer door 1-4 te scoren. Van der Vis werd aangespeeld door Ricardo Blom en schoot de bal in de linkerkruising. Blom ging vervolgens op volle snelheid op het doel af en scoorde 1-5. In de eerste helft schoten Weldam, Blom en Van der Vis ook alledrie nog naast het doel. Het eerste doelpunt in de tweede helft viel na zo'n twintig minuten toen Van der Vis 1-6 maakte. Kort voor tijd maakte Weldam nog 1-7.