Bezoekers van de Hollewal bekijken een film over het verpleeghuis.
Bezoekers van de Hollewal bekijken een film over het verpleeghuis. Foto: Jeroen van Hattum

Veel bezoek Hollewal en Gollards

Met belangstelling keken bezoekers van de Hollewal zaterdag tijdens de open dag naar een film over het dagelijks leven in het verpleeghuis in Den Burg

De film, vertoond in de thuisbioscoop van de Hollewal, bracht in beeld hoe de bewoners in de huiskamers bijvoorbeeld samen de aardappels schillen, andere huishoudelijke zaken doen en hoe er geregeld binnen of buiten het verpleeghuis activiteiten worden ondernomen.

'Vroeger lag de nadruk op zorg, tegenwoordig meer op welzijn', aldus verzorgdende Jan Eelman. 'Je ziet bijvoorbeeld ook hoe familieleden geregeld mee het eten klaarmaken en blijven eten.' Duidelijk werd dat muziek een belangrijke rol speelt om herinneringen op te halen.

De open dag in de Hollewal en verzorgingshuis De Gollards trok honderden belangstellenden. Ook bij het gezinsvervangend huis aan De Zes en de Texelhoeve was er open dag. Bij De Gollards waren de rondleidingen en een bezoek aan de modelkamer in trek. Er wordt ook volop aandacht gevraagd voor vrijwilligers. De vrijwilligersstand in de Hollewal kon volgens Johan Ramaker rekenen op de nodige belangstelling van bezoekers.