Prijsvraag

'Raad uw raad'

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart houdt de Texelse Courant de prijsvraag 'Raad uw raad'.

Deelnemen is eenvoudig. U hoeft alleen maar de verkiezingsuitslag te voorspellen. Of, met andere woorden, hoeveel zetels halen de partijen die aan de verkiezingen meedoen. Er zijn acht partijen en vijftien zetels. Om te voorkomen dat meerdere mensen hetzelfde antwoord geven, vragen we u ook het geschatte opkomstpercentage door te geven. Mochten twee of meer mensen dezelfde zetelverdeling opgeven, dan wint degene die het opkomstpercentage het best weet te voorspellen. Inzenden kan tot woensdagavond 21.00 uur, het moment dat de stembureaus sluiten. De winnaar wordt bekend gemaakt in de krant van vrijdag 21 maart. Houdt u er bij het aangeven van de geschatte uitkomst rekening mee dat het totaal aantal zetels vijftien is.

Deze waren na de vorige verkiezingen als volgt over de partijen verdeeld: PvdA (3), Texel 2010 (3), VVD (2), CDA (2), Texels Belang (2), D66 (2) GroenLinks (1), Lijst 8 (nvt). Het opkomstpercentage was 66,5 procent.

U kunt uw uitkomst sturen naar redactie@texelsecourant.nl.