Kinderthriller over Wadden

'Het geheim van strandpaal 15' is de titel van de nieuwe kinderthriller van Rob van Tilburg. Een spannend kinderverhaal over het wel of niet winnen van olie op het Wad.

In het verhaal komt de toekomst van de wadden op het spel te staan. De twee avontuurlijke hoofdpersonen, zus Rats en broer Marko, komen langzaam maar zeker steeds meer te weten over een geheimzinnig complot van een duister oliebedrijf dat de natuur bedreigt. Allerlei eilandkarakteristieken zijn herkenbaar, zoals het Wrakkenmuseum, de Brandaris, het Drenkelingenhuisjes, verschillende strandtenten, duinen, strand en zee en de Waddenzee. Actie, spanning, humor, cliffhangers, moed en risico's, successen en tegenslagen. Het boek maakt de jonge lezers volgens de schrijver bewust van de maatschappelijke discussies en belangen die spelen tussen natuurbescherming, economie, energievoorziening en materiƫle hebzucht. 'Het moedigt kinderen aan zelfstandig hun mening te vormen en echt zelf na te denken. Ondernemerschap, levenslust, vindingrijkheid, authenticiteit, natuurliefde, kameraadschap en humor zijn terugkerende elementen.

Rob van Tilburg (1967) is schrijver, publicist, amateurbioloog en liefhebber van Terschelling. Uitgave Flevodruk Harlingen.