Turners Afra Mevius, Amy Kossen en Mikki Hemelrijk van GVT.
Turners Afra Mevius, Amy Kossen en Mikki Hemelrijk van GVT. Foto: Gerard Timmerman

Turnpupillen GVT plaatsen zich

Afra Mevius, Amy Kossen en Mikki Hemelrijk van TurnGroepTexel (GVT) hebben zich zaterdag weten te plaatsen voor de Regiokampioenschappen.

Het trio valt in de leeftijdsklasse Pupillen 1 en turnt als team de Wonne in de pittige D1-lijn. Afra Mevius turnde een zeer sterke wedstrijd. Zij haalde het hoogste aantal punten op de balk van die dag. Ook bij de brug haalde ze een tweede plaats, op sprong een twaalfde plaats, en op vloer de 25ste. Afra eindige daarmee in de meerkamp op een mooie 9de plaats van 55 deelnemende turnsters. Groepsgenootje Mikki Hemelrijk liet zich weer van haar beste kant zien, met prima scores op alle toestellen. Zij haalde in de meerkamp de 19de plaats. Amy Kossen was op haar sterkst op op brug. Zij behaalde hier de 4de plaats. Op vloer vergat Amy twee elementen waardoor zij kostbare punten liet liggen, maar desondanks eindige ze in het totaalresultaat op een 26ste plaats, en stroomde ze, net als Afra en Mikki, door naar de regiokampioenschappen. In die wedstrijd, op 5 april in Hippolytushoef, komen ze uit tegen turnsters uit heel Noord-Holland. Bij goede resutaten kunnen ze daarna nog doorstromen naar het Districtskampioenschap.


Sarasani Festival


De organisatie van het Sarasani Festival Texel ' op 4, 5 en 6 september meldt dat de persbijeenkomst op zaterdag 15 maart om 15.00 uur in de Lindeboom toegankelijk is voor iedereen die belangstelling heeft.