Nieuw prentenboek Joupy en Kokmeeuw

Tien jaar na het verschijnen van het eerste prentenboek over Joupy, de kleine zeehond, heeft Monica Maas een tweede deel geschreven, 'Joupy en Kokmeeuw'.

In het boek sluit Joupy vriendschap met Kokmeeuw, die hij eerst 'kakmeeuw' noemde. Samen komen ze allerlei zeedieren tegen, zoals een baars, een krab en een zeepaardje. Monica Maas maakte tekeningen en omslagen voor meer dan honderd (kinder)boeken, waaronder die over het bekende beertje Bobbi. Voor De Vier Windstreken maakte ze het prentenboek Souwtje.


Lamsvlees in boek

Duurzame kippen, varkens met meer smaak, glutenvrije haver, voorbeelden van producten met een plus voor de consument., die worden beschreven in 'Product van morgen' van Anton Logemann en Aart van Cooten. Een van de zeven producten die het het door uitgeverij Anoda gepuibliceerde boek worden behandeld, is Texels lamsvlees. Dit aan de hand van een interview met Hans Zijm van Specialiteitenslagerij Goënga uit Den Hoorn.


Figuranten gezocht voor historische film

Productiemaatschappij Farmhouse Film & TV is op zoek naar figuranten voor de film over Michiel de Ruyter, die komende zomer wordt opgenomen.

'Michiel de Ruyter', een politiek kostuumdrama, vertelt het verhaal van de Republiek, vanaf de eerste Engelse oorlog tot aan de dood van Michiel de Ruyter. 'Premier Rutte zat er blij mee zijn, want het gaat over de particperende samenleving', zegt regisseur Roel Reiné. De opnames voor de film worden gemaakt op de Rede van Texel, in Den Haag en Amsterdam en op de rede van Veere. De beelden worden digitaal bewerkt om historisch correct te zijn. Om die reden is ook gekozen voor Veere, omdat de boulevard van Vlissingen (de geboortestad van De Ruyter) te modern werd gevonden. Wie de hoofdrollen zullen vertolken, is nog niet bekend. De film wordt Nederlands gesproken, met uitzondering van de scènes aan het Engelse hof. Voor de figuratie wordt gezocht naar mannen tussen de 15 en 60 jaar, vrouwen met lang haar, liefst krullend en/of rood en jongens en meisjes met lange haren. Ook is de productiemaatschappij op zoek naar mannen van 16 tot 60 jaar met watersportervaring. Aanmelden kan via www.michielderuyterdefilm.nl.