Persbericht Doorstroomactie Woontij

De actie Zorgeloos Doorstromen van Woontij is een groot succes! Vanaf 1 juli 2013 is nieuw doorstroombeleid van kracht. Woontij heeft de resultaten nu geëvalueerd en een paar kleine aanpassingen gedaan. Ook in 2014 kunnen huurders gebruik maken van dit doorstroombeleid.

Resultaten

De resultaten zijn veelbelovend. Het nieuwe beleid heeft een goede doorstroming opgeleverd. Woontij heeft 707 van haar woningen op Texel aangemerkt als uitstroomwoning. Dit is een groot gedeelte van het woningbezit. 274 woningen zijn aangemerkt als instroomwoning. Diegene die van een uitstroom- naar een instroomwoning verhuist mag in elk geval de netto huurprijs van de huidige woning meenemen. Dit voordeel kan oplopen tot een paar honderd euro.

Verhuizingen vanaf 1 juli tot en met 31 december

Er hebben 14 doorstromingen plaatsgevonden. Tien verhuizers laten een woning achter die verkocht wordt, vier woningen zijn weer verhuurd.

Financiele gevolgen

Het huurbeleid van Woontij gaat uit van een huurverhoging bij een nieuwe huurcontract. Vaak komen de huurprijzen dan uit op de maximale huurprijsgrens van de huurtoeslag (€ 699,48). De mensen uit uitstroomwoningen mogen hun huidige huurprijs meenemen. Dit heeft een lagere huuropbrengst tot gevolg. Uit de evaluatie is gebleken dat de lagere huuropbrengst van instroomwoningen voldoende wordt gecompenseerd door hogere huuropbrengsten en de verkoopopbrengsten van uitstroomwoningen.

Voorwaarden

· De huurder is tenminste 65 jaar en verhuist van een uitstroom- naar een instroomwoning.

· Huurders die een verkoopwoning achterlaten krijgen een (eenmalige) extra verhuispremie van € 1.500,-

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u contact opnemen met Woontij voor vrijblijvende informatie.