In De Dennen werd zaterdagmorgen een brandweeroefening gehouden.
In De Dennen werd zaterdagmorgen een brandweeroefening gehouden. Foto: TexelPhoto

Zaalvoetbalteam Texel'94 komt steeds dichter bij kampioenschap

In een enerverende wedstrijd heeft het zaalvoetbalteam van Texel'94 vrijdag drie punten weggekaapt bij concurrent Zwaag. In een kolkende sporthal De Opgang waren de dertig meegereisde supporters zwaar in ondertal, maar de spelers in het veld bleven hun rivalen de baas.

Texel'94 vertrok met een complete selectie naar West-Friesland in de wetenschap dat de koploper minimaal een gelijkspel uit het vuur moest slepen om niet een angstig slot van de competitie te beleven. De opponent had eigenlijk alleen baat bij een overwinning, maar Texel'94 nam direct het initiatief en al in de tweede minuut raakte Pieter Jan Eelman de lat. Texel'94 speelde scherp en geconcentreerd en probeerde het tempo op te voeren, iets wat de thuisclub juist probeerde tegen te gaan, om niet mee te hoeven in het Texelse geweld. Niels Dubbelt was na een kwartier spelen dichtbij de openingstreffer, maar ook zijn inzet teisterde het aluminium. Niet veel later kwam de verdiende voorsprong toen Pieter Jan Eelman alert was bij een vrije trap en de bal droog in de hoek schoof. Zwaag begon meer fysiek in de strijd te gooien. Dat leverde voor de wissel nog twee keer een tijdstraf op, maar Texel'94 wist niet te profiteren van de man-meersituatie. Na twee minuten in de tweede helft verdubbelde Pim de Lugt de voorsprong. In de tiende minuut kende de arbiter een strafschop toe aan de thuisploeg, die onberispelijk werd aangenomen. Eelman bracht een minuut later de marge weer op twee, maar moest toezien hoe Zwaag de aansluitingstreffer op het bord knalde. Zwaag drong aan, doelman Ali Smit was een niet te nemen vesting. Totdat vijf minuten voor tijd de gekte toesloeg; Pieter Jan Eelman was voor twee minuten naar de kant gestuurd, maar weer binnen de lijnen bracht hij zijn team direct op een voorsprong van 2-4. Enkele minuten later profiteerde Zwaag van onachtzaamheid in de defensie. Ruben Duinker werd na een opstootje naar de kant gestuurd, wat betekende dat Texel de laatste minuten met een man minder op het veld stond. Vlak voor het eindsignaal mocht Duinker het veld weer betreden, maar vrijwel direct gaf scheidsrechter Allachi een tweede strafschop aan Zwaag, weer wegens vermeend hands. De sporthal ontplofte van vreugde maar routinier Joep Groen zag zijn inzet gekeerd worden door een formidabele Smit. De hierop volgende hoekschop kwam bij Jesper Arkenbout in de voeten, die de bal met veel gevoel vanaf eigen helft in verlaten doel lepelde en de eindstand op 3-5 bepaalde. Texel kan door dit resultaat op 21 maart het kampioenschap in de hoofdklasse binnenhalen als er thuis wordt gewonnen van Bliksem 5 uit Alkmaar. Dit zal een lastige opgave worden want de tegenstander is nog in de race voor een periodetitel. De aftrap volgende week vrijdag is om 19.20 uur.