Zorgen partijen over verdwijnen van vakken op OSG op termijn

Het onderwijsaanbod op de OSG moet gewaarborgd zijn voor de toekomst. Dat stelden D66 en CDA tijdens een discussie over de toekomstvisie voor de school in een raadscommissie.

De partijen maakten zich woensdag zorgen dat het aanbod beetje bij beetje toch minder wordt als de OSG bestuurlijk onderdeel wordt van een groter geheel. De school valt onder het college, maar in de visie wordt voorgesteld de mogelijkheden voor 'onderwijskundige en bestuurlijke samenwerking binnen een overkoepelend schoolbestuur te onderzoeken'.

D66 heeft inmiddels een amendement ingediend om eerst een Texels bestuur voor de OSG te creƫren en dan verder te gaan met samenwerking. De visie is erop gericht de school financieel weer gezond te krijgen en overeind te houden.

Burgemeester Francine Giskes zei de zorgen te snappen, Volgens haar kan bestuurlijke samenwerking echter ook de aanstellingsmogelijkheden voor de OSG vergroten. De Toekomstvisie zelf riep weinig discussie op. Dat was geen verrassing; de partijen pleitten de afgelopen tijd regelmatig voor behoud van school en aanbod. De visie staat op de agenda van de raadsvergadering op woensdag 12 maart.


Woonhuys gesloten

Woonhuys Moerbeek is dicht. 'Wij zijn genoodzaakt te sluiten, de werkelijke reden waarom zal in de komende tijd wel uitkomen', meldt de familie Moerbeek aan klanten.

De familie Moerbeek opende in 2007 de zaak aan de Maricoweg. Een toonzaal van 1700 vierkante meter met een winkelconcept waarin een totaalpakket werd geboden. Met meubels, vloerbedekking en, in hun Decorette-woonwinkel, behang, gordijnen, verf, etc. Ze onthouden zich van verder commentaar.