Jeugdcompetitie

tennis van start

De tenniscompetitie voor de jeugd ging zondag onder uitstekende omstandigheden van start.

Ruim veertig kinderen, van Texel en uit Callantsoog, Julianadorp en Schagen, kwamen bijeen om hun partijtjes te spelen. Daarbij stond niet de winst, maar het plezier in het spel centraal, wat goed past in de nieuwe opzet van de competitie, waarin met name de jongste kinderen op een speelse manier kennismaken met het spelen van wedstrijden.


Krokusrit MAB


Veteraan Jan de Wit heeft zaterdag de Krokusrit van de MAB-club gewonnen, Jan Schouwstra werd winnaar in de C-klasse.

Pieter en Marjan van der Vis, die de rit hadden uitgezet, hadden Strends-end besproken voor de prijsuitreiking. De rit voerde via het parkeerterrein van de VVV en Odysseus naar de Anne Frankstraat. Daar was een bordje met een aanwijzing weggehaald, wat voor verwarring zorgde. Na de tijdcontrole bij Schoenmaker ging het naar de haven van Oudeschild en via Spang naar Oosterend. Er reden negen auto's mee in de B-klasse en 9 in de C-klasse. Eén auto heeft halverwege opgegeven. Strafpunten werden gegeven voor verloren tijd en foute letters.


Uitslagen:
B-klasse: 1.Jan de Wit, 2.Chris de Vries, 3.Patrick Simons. C-klasse: 1.Jan Schouwstra, 2.Team Wittûh, 3.Marieke en Chantal.


Winst voor G-team


Zonder Martijn Verbeeke, Jeffrey Stendert, Ricardo Blom, Robin Beekman en Jan Frans Havenman heeft Texel'94 G1 met 6-3 gewonnen van Zwaagdijk G1.

Er werd 8 tegen 8 gespeeld en al vrij snel kwam Texel'94 op achterstand door een doelpunt van de spits van Zwaagdijk, die keeper Peter Breuer kansloos liet. Na een tweede doelpunt van Zwaagdijk maakte Kevin Weldam 1-2. Twan Weijers en Kees van der Vis schoten over en naast en dit bleef de stand tot de rust. Na de rust zei coach Martien Maat niet van grote afstand te schieten. Texel'94 kwam nog op een achterstand van 1-3, maar daarna werd het 2-3 door aan bal van Twan Weijers, die door een speler van Zwaagdijk in eigen doel werd geschoten. Daarna maakte Kevin Weldam uit een goede actie de 3-3, die de bal zo langs hun keeper schoot. Toen schoot Twan Weijers de 4-3, door een ziedend schot. Daarna maakte Twan Weijers ook nog de 5-3 door een mooi doelpunt. Op het laatst maakte onze spits Kevin Weldam de 6-3 door een goede actie die zo langs hun keeper ging. De keeper van Zwaagdijk hield ook nog veel schoten van Kees v.d Vis en Paul Bakker. Volgende week spelen we uit tegen De Zouaven te Grootebroek om 11.30 uur.