Oppermachtig SVO vernedert Beverwijk

Oosterend heeft goede zaken gedaan door in Beverwijk het plaatselijke SV Beverwijk met maar liefst 0-6 te deklasseren.

Bart Tuitman, Gaime Vlaming, Ruud Hof en Jacob Krijnen ontbraken, waardoor routinier Edgar Klippel werd gevraagd zijn kicksen van zolder te halen om de defensie van SVO te leiden. SVO begon sterk op het zeer slecht te bespelen veld en zette de jonge Beverwijkers direct onder druk. Dit resulteerde al na 3 minuten in 0-1 nadat Jimmy Vlaming zijn schot onder de blunderende keeper zag verdwijnen. Na 9 minuten zag de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied van Beverwijk. Ed de Vries liet de keeper vanaf 11 meter kansloos: 0-2. De mooiste goal van de middag kwam echter op naam van Barry Boersen. Na een mooie aanval over verschillende schijven kwam de bal voor de voeten van de rechtsback. Een vernietigende uithaal vanaf 20 meter viel als een raket in het doel: 0-3. Ook in de tweede helft verslapte SVO niet en na een kwartier spelen kon Klaas Zuidewind de 0-4 binnentikken nadat een schot van Dave Witte door de keeper niet goed kon worden verwerkt. Ben Daalder verving de moegestreden Edgar Klippel en gaf zijn invalbeurt glans door de 0-6 op het bord te zetten. Denny Vlaming kwam nog in het veld voor Barry Boersen en SVO verzuimde om de score verder op te voeren.