Texel'94 wint van De Blokkers

Texel'94 heeft zondag de weinig fysieke thuiswedsrijd tegen De Blokkers met 2-0 gewonnen.

Al meteen vanaf de aftrap had De Blokkers Texel'94 op achterstand kunnen zetten, maar via de binnenkant van de paal ketste de bal het veld weer in, buiten bereik van doelman Alexander Smit. Het antwoord kwam in de vierde minuut, toen Texel'94 enigszins van de bliksemstart van de tegenstander was bijgekomen. De uitwedstrijd tegen De Blokkers had Texel'94 destijds met 0-1 gewonnen en het was vanzelfsprekend dat de Westfriezen met revanchegevoelens naar het eiland waren gekomen. Pieterjan Eelman kon in de twaalfde minuut een voorzet van Sander de Haan niet tot doelpunt promoveren en vrije trappen van beide partijen werden onschadelijk gemaakt. Na een klein half uur trad de scheidsrechter volgens sommigen te lankmoedig op tegen commentaar op zijn leiding door de trainer van De Blokker. In het vervolg werd er door de gasten vaak te fel en te agressief gespeeld. Het spel werd hierdoor rommelig en minder verzorgd. Sander de Haan werd menigmaal onderuit geschoffeld, maar Texel'94 probeerde te blijven voetballen en in de tweede helft kreeg het team de kans op voorsprong te komen. Het schot miste echter overtuiging en de keeper van de gasten kon vakkundig ingrijpen. Met de wind in de rug probeerde Alexander Smit met zijn verre uittrappen de rappe Sander de Haan te bereiken om onrust in de verdediging van De Blokkers te zaaien. Texel'94 kreeg meerdere doelrijpe kansen, maar steeds weer stond er een verdediger in de weg. Met nog een half uur op de klok schoot Sander de Haan te midden van een groepje verdedigers rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In het vervolg ontstond een fase in de wedstrijd waarbij Texel'94 de grip op het middenveld even kwijt was en de bezoekers korte tijd druk konden uitoefenen. Bij een volgende Texelse aanval schoot Niels Dubbelt vanaf zestien meter ternauwernood over het vijandelijke doel en meteen hierop schoot een spits van De Blokkers na falend ingrijpen van de defensie voorlangs het Texelse doel. Pas in de 72ste minuut schoot spits Dubbelt na een combinatie met Sander de Haan zijn team op voorsprong. Ruim tien minuten voor het einde werd Dubbelt vervangen door Jeroen Vlaming. Deze schoot over het vijandelijke doel, maar Sander de Haan maakte zeven minuten voor het laatste fluitsignaal een einde aan alle onzekerheid door een fraaie voorzet van Steffan Vlaming op de juiste manier af te ronden.

Zondag speelt Texel '94 in Wognum tegen de Spartanen.