SVO gaat in Zaandam strijdend ten onder tegen de nummer twee PSZ

SVO heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop met 3-1 verloren van PSZ, de nummer twee op de ranglijst.

SVO speelde na drie maanden rustpauze weer een officiële wedstrijd en wel direct tegen een van de betere ploegen. Keeper Pieter Duinker verving de van een vakantie genietende Stefan Tijsen en deed dat zeer naar behoren. Het strijdplan was duidelijk: tegen een kwalitatief betere tegenstander zoveel mogelijk druk zetten en het spel ontregelen en op de counter zorgen voor gevaar. Dat lukte goed, behalve in de eerste tien minuten goed. De ploeg gaf weinig kansen weg en PSZ probeerde weliswaar het spel te maken, maar SVO kreeg de beste kansen. Na een kwartier spelen won Ed de Vries een duel net buiten het strafschopgebied van PSZ en kon de bal in het lege doel schuiven: 0-1. Martijn Drijver miste kort hierop een opgelegde kans. In de tweede helft kwam Kevin Betsema in het veld voor Bart Tuitman en ging PSZ nog harder op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na zestig minuten toen een goede voorzet vanaf rechts in één keer werd binnengeschoten achter de kansloze Pieter Duinker: 1-1. Ruud Hof verving daarop Ed de Vries en Barry Boersen kwam in het veld voor de moegestreden Klaas Zuidewind. PSZ kreeg goede kansen, maar Duinker stond keer op keer in de weg. Martijn Drijver kreeg wederom een opgelegde kans, maar schoot oog in oog met de keeper naast. In de 86ste minuut moest SVO uiteindelijk toch capituleren: een mislukte voorzet vanaf rechts plofte achter Duinker ineens in de kruising: 2-1. Een minuut later werd het zelfs 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. 'Zuur dat je tot vier minuten voor tijd een punt binnen hebt tegen de nummer 2 en dan alsnog de wedstrijd verliest. De jongens hebben als team gestreden en het PSZ erg moeilijk weten te maken.'