Veegers doen goede zaken

De twintigste speelronde van Klaverjasclub Den Burg werd verrassend gewonnen door Meijert Laan en Piet Kikkert. In de eenentwintigste ronde deden Gerda en Freek Veeger goede zaken door de hoogste score te halen en de leidende positie te verstevigen.

Laan en Kikkert behaalden met 7084 punten hun hoogste score van het seizoen Enkele weken geleden leken zij de laatste plaats niet meer te kunnen ontlopen, maar inmiddels hebben zij deze weinig benijdenswaardige plaats over weten te doen aan de concurrentie. Marja en Martien Bakelaar werden in deze ronde tweede met 6880 punten. De derde plaats was voor Theo en Gerard Witte. Gerda en Freek Veeger, al in de vorige ronde de leiding in het klassement heroverd hadden, wisten hun kleine voorsprong flink uit te breiden. Na een opening van 2256 punten volgde er een kleine terugval, maar met twee partijen van ruim 1900 bleven zij net onder de hoogste score van dit seizoen en kwamen tot 7635 punten. Tweede werden Co Koomen en Lieuwe van der Veen (7369 punten), derde Tiny Zwaneveld en Piet Moree (6987).

Het gemiddelde was met 6282 punten aan de hoge kant. Er werden 32 marsen gespeeld.

een klein gaatje geslagen. Frans Stark en Bas Tromp kijken nu tegen een achterstand van 1523 punten aan. Hans Westdorp en Jan Zaal bezetten een derde plaats op 2607 punten.