Bijeenkomsten in aanloop verkiezingen

De komende dagen zijn er diverse openbare bijeenkomsten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. Een overzicht.

De VVD houdt zaterdag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur in De Hollebol in Den Burg een bijeenkomst over langer zelfstandig wonen. Een huisarts en de directeur van de Stichting Vrijwaard in Den Helder (organisatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn) vertellen hoe zij in de praktijk werken. Zij hanteren al een paar jaar de filosofie dat zorg niet nodig is als het welzijn goed is geregeld.

Dinsdag 11 maart begint om 20.00 uur in Cinema Texel in Den Burg een debatavond van de Stichting Duurzaam Texel. De politieke partijen krijgen volgens Duurzaam Texel daar de kans duidelijk te maken hoe zij de duurzame doelen voor 2020 gaan realiseren.

Woensdag 12 maart staat de zorg centraal op een bijeenkomst van de ANBO. Die wordt van 10.30 tot 13.30 uur gehouden in Stayokay in Den Burg. De politieke partijen zijn uitgenodigd hun doelen over de zorg te presenteren. Het bestuur van de ANBO legt de politici daarna vragen en stellingen voor.

Donderdag 13 maart staat de zorg wederom centraal, dan op een bijeenkomst van GroenLinks. Die begint om 20.00 uur en wordt in De Gollards in Den Burg gehouden. Vrijdag 14 maart strijkt de verkiezingskaravaan neer op De Krim bij De Cocksdorp. Daar is vanaf 20.00 uur een lijsttrekkersdebat bij het Jonge Ondernemers Netwerk Texel.

Zaterdag 15 maart heeft de VVD in De Hollebol van 13.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst over ondernemend onderwijs. Zondag 16 maart is staatssecretaris Fred Teeven te gast in De Hollebol. Die bijeenkomst is van 12.15 tot 14.00 uur. Teeven vertelt onder meer over drugsbeleid. Gedeputeerden Elisabeth Post en Jan van Run van de provincie Noord-Holland gaan diezelfde middag in op openbaar vervoer en de economie.

Dinsdag 18 maart is er van 20.30 tot 22.30 uur een Cultureel Debat in de bibliotheek in Den Burg. De lijsttrekkers van de partijen geven daar hun visies op bibliotheek, Artex, kunst, theater en het Texels erfgoed. Aan de hand van stellingen wordt daarna gediscussieerd. Oud-gedeputeerde Sascha Baggerman leidt de avond. Het debat is georganiseerd door de bibliotheek, Artex, de Texelse Musea, kunstenaarsvereniging Zout en Cor van Heerwaarden van Klif 12.

Woensdag 19 maart, de dag van de verkiezingen, is er vanaf 21.00 uur een verkiezingsavond in het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg. Vanaf 21.00 worden de eerste uitslagen verwacht.