Wolken kleurpoeder kregen de deelnemers aan 'Color the world' over zich uitgestort. Foto: Gerard Timmerman

Texel '94 pakt de periodetitel

Het sterk geachte VVW uit Wervershoof, nummer twee op de ranglijst, kreeg zondag met een 3-1 nederlaag de kous op de kop bij Texel '94. De eilanders verloren destijds uit met 4-1. Texel '94 pakte de tweede periodetitel in de derde klasse A West 1.

Door de overwinning van zondag hebben de mannen van trainer Ris een ticket voor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse van de KNVB in de tas. De eerste helft verliep stroef, mede veroorzaakt door een vlagerige zuidwester die dwars over het veld stond. Texel '94 begon met tegenwind. Al in de derde minuut eindigde een actie van Sander de Haan met een hoekschop. De snelle spits vormde een angel in de VVW-defensie en zorgde voor veel onrust. De vrije trappen die werden toegekend aan beide partijen waren een prooi voor de verdedigingen. De gasten hadden in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar kwamen niet verder dan het Texelse 16-m. gebied. De beste kansen waren voor de thuisclub. Zo schoot Niels Dubbelt omstreeks de 20e minuut rakelings langs de verre paal. Een vrije trap van Ralph Slik smoorde in de muur van de VVW-defensie. Na een half uur spelen legde de tegenpartij een sterk staaltje combinatie- voetbal op de grasmat. Dit leverde echter geen scoringskansen op. In de 35e minuut kreeg Texel'94 een penalty toegewezen wegens een overtreding van een van de verdedigers van de bezoekers op een Texelse aanvaller in het strafschopgebied. Ruben Duinker schoot de bal naast het vijandelijke doel. Dit was een van de weinige wapenfeiten in de eerste helft.

Met de wind in de rug begon Texel '94 voortvarend aan de tweede helft. In de 53e minuut had Sander de Haan al succes. Hij anticipeerde goed op een verre bal van Jaap Duin, hield het overzicht en legde de VVW-doelman met een technisch lobje in de luren (1-0). De tegenstander was lichtelijk aangeslagen door deze snelle goal. Hierna volgde een rommelige fase in de wedstrijd met 'hotseknotsvoetbal'. De thuisclub zat echter op rozen. Bij een gelijke stand zou Texel '94 de periodetitel reeds in bezit hebben. Toen het omstreeks de 70e minuut 2-0 werd, leek de strijd gestreden. Het was wederom Sander de Haan die het verschil maakte met een wereldgoal vanaf de zijlijn in de verre bovenhoek. Kort erop zette trainer Ris vers bloed in. Niels Dubbelt en Steffan Vlaming mochten naar de kant en Jeroen Vlaming en Lesley Koning namen hun plaatsen in.

De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en maakten een tegengoal (2-1). Echt spannend werd het niet, want tien minuten voor het einde was het wederom Sander de Haan die door goed voorbereidend werk Ruben Duinker de kans bood op 3-1.