Oudeschild in vorm voor playbackshow

In dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild wordt zaterdag 8 maart de jaarlijkse playbackshow gehouden.

De avond wordt gehouden in de gymzaal en begint om 19.00 uur De ingang is gewoon via het dorpshuis. De optredens zijn verdeeld in vier categorieën, onderbouw en bovenbouw van de basisschool (zeven en twaalf optredens), jeugd tot en met 18 jaar (drie optredens) en volwassenen (vijf optredens). Na de optredens van de basisschool volgt eerst een pauze waarin de jury zich beraadt. Daarna worden de prijzen voor deze categorieën uitgereikt. Pas daarna volgen de optredens van de oudere jeugd en de volwassenen.


Sterrenwacht open op Sterrenkijkdagen

In het kader van de landelijke sterrenkijkdagen houdt Volkssterrenwacht De Jager vrijdag 7 maart een extra sterrenkijkavond.

De kijkavond begint om 19.30 uur. Er is gelegenheid om met telescopen naar de maan, de planeet Jupiter en naar sterhopen, sternevels en verre sterrenstelsels te kijken. De sterrenwacht bevindt zich nabij Ecomare. Deelname is gratis, maar het sterrenkijken gaat alleen door bij helder weer. Voor informatie hierover kan kort van tevoren (rond 18.00 uur) gebeld worden naar tel. 06-53340063.