Coen Slot van SV De Koog voorkomt ternauwernood een doelpunt voor MOC.
Coen Slot van SV De Koog voorkomt ternauwernood een doelpunt voor MOC. Foto: Willem Sangers

Hardwerkend De Koog wint

Een hardwerkend SV De Koog won zondag in de slotfase de wedstrijd tegen MOC met 1-0.

Al direct vanaf de aftrap probeerde SV De Koog MOC terug te dringen op de eigen helft, maar door veelvoudige lange ballen leed het team veel balverlies. Daardoor kantelde de wedstrijd en werd De Koog vastgezet. MOC probeerde daarbij vergeefs voor het doel van Eddy Witte te komen. Het spel was onrustig en SV De Koog had veel moeite om in de kleine ruimte tot goed voetbal te komen. Vlak voor rust kreeg Wouter Kuip nog een prachtkans nadat hij diep was gespeeld. Hij omspeelde de keeper, maar schoot voorlangs. In de tweede helft speelde De Koog met de wind tegen. MOC zette meer druk, terwijl De Koog probeerde het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Er werd hard gewerkt en enkele counters leken tot doelpunten te leiden. In de 83ste minuut nam Andries Kuip een corner over rechts. Met een halve omhaal omspeelde Luc Kedde de keeper van MOC en scoorde 1-0. Even later dreigde de gelijkmaker, maar MOC schoot tegen de lat. Coach Jan Loew was blij met de drie punten. 'We hebben vandaag niet kunnen voetballen zoals we voor ogen hadden, maar er is als team keihard gewerkt.'