Klaverjastitel geprolongeerd

Peter van Heerwaarden en Cees Vinke zijn voor de tweede achtereenvolgende keer Texels kampioen klaverjassen geworden. Marja en Martien Bakelaar haalden de hoogste score in de laatste ronde.

Van Heerwaarden en Vinke slaagden er in hun kleine achterstand op John Vlaming en Eric Jan Geus helemaal goed te maken. Dat vooral dankzij een ijzersterke eerste partij, waarin zij 2261 punten scoorden. Het vervolg was minder sterk, maar voldoende voor de titel. De score was 6838 punten was goed voor de vierde plaats van de avond. Marja en Martien Bakelaar behaalden voor de tweede achtereenvolgende keer de rondewinst. Deze keer stopte de teller bij 7355 punten. Het is jammer dat zij een sofavond hebben gehad, voor hen duurde het kampioenschap eigenlijk een ronde te kort. Met de rondewinst wisten ze nog op te stomen naar de zesde plaats in de eindrangschikking. Gerard Witte en Co Koomen werden tweede met 7242 punten. Zij wisten zich daarmee uit de kelder van het klassement te spelen en stegen naar de elfde plaats. Bas Tromp en Frans Stark deden op de laatste avond nog goede zaken door derde te worden. Zij bleven met 6995 punten net beneden de 7000-puntengrens, maar wisten zich met een derde plaats in het eindklassement nog wel op het erepodium te spelen. Hennie Agterberg en Frans Bos waren de laatste avond goed op dreef en werden vijfde. Zij kwamen tot 6676 punten en eindigen als achtste. Het gemiddelde was met 6388 punten bijzonder hoog. Er werden 31 marsen gespeeld.

In het eindklassement hadden Van Heerwaarden en Vinke uiteindelijk een voorsprong van 247 punten op de op het laatste moment onttroonde Geus en Vlaming. Tromp en Stark tekenden met een achterstand van 577 punten voor de derde plaats. Eric Boogaard en Ronald Eelman moesten de laatste avond een veer laten en vielen net buiten de topdrie. Bart Weijdt en Piet Moree maken de topvijf vol.

Eindstand:
1.Van Heerwaarden/Vinke (33.832; gemiddeld 6766), 2.Vlaming/Geus (33.585), 3.Tromp/Stark (33.255), 4.Eelman/Boogaard (32.654), 5.Weijdt/Moree (32.458).


Geslaagd

FOTO

Renske van Raaphorst is aan de Universiteit van Groningen afgestudeerd in de richting Moleculaire Biologie en Biotechnologie. Inmiddels is zij begonnen aan een promotieonderzoek aan dezelfde universiteit.