Spelmoment uit het Dorp tegen Dorp zaalvoetbaltoernooi voor OSG-jeugd.
Spelmoment uit het Dorp tegen Dorp zaalvoetbaltoernooi voor OSG-jeugd. Foto: Justin Segerink

Den Burg West en Den Burg Oost winnen Dorp tegen Dorp jeugd

Den Burg Oost en Den Burg West zijn deze week winnaars geworden van het Dorp tegen Dorp zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van OSG De Hogeberg in sporthal Ons Genoegen.

Het team van Den Burg Oost bestond uit Ward Bakker, Teun Eelman, Daan Eelman, Lars Boogaard, Timo Polderman en Jesse Blaauboer. Het team van Den Burg West was samengesteld uit Coen Kleefsma, Iwen Seifert, Florian Daalder, Mitchel Eelman, Job van Etten, Hannes van de Meer, Guido Witte en Jurian Ropke. Zij mogen zich een jaar lang kampioen noemen. Den Burg Oost won bij de jeugd 15 tot en met 17 jaar. Er werd een halve competitie gespeeld en de wedstrijden duurden tien minuten. Den Burg Oost won vijf wedstrijden en speelde tegen De Waal gelijk. De Waal werd in deze leeftijdsgroep tweede en Den Burg West eindigde als derde.

Het team van Den Burg West won bij de jeugd van 12 tot en met 14 jaar. Ook deze categorie speelde een halve competitie tegen de overige dorpen. Hier was het tot de laatste wedstrijd spannend. Den Burg West won op een beter doelsaldo van Oosterend, dat hierdoor tweede werd. Den Burg Oost eiste de derde plaats op.

De wedstrijden bij de jongste jeugd werden gefloten door Wessel Kiltz, Jesse Wonder en Jesse Blaauboer, bij de oudste jeugd was de leiding in handen van Willem Oosterhof, Jesper List en Daniël Grospietsch.

De organisatie, Sportservice Texel en Young4Ever, kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en zullen het volgend jaar wederom organiseren.