De Vriendenkring, hier op archiefbeeld, speelt een komedie van Annie M.G. Schmidt.
De Vriendenkring, hier op archiefbeeld, speelt een komedie van Annie M.G. Schmidt. Foto: Archief Texelse Courant

Vriendenkring speelt 'Los Zand'

Met een nieuweling, een gastspeler, de drie spelers die vorig jaar hun debuut maakten en vier routiniers beklimt toneelvereniging De Vriendenkring zaterdag 8 en 15 maart het toneel van De Walhoorn. Ze spelen de komedie 'Los Zand' van Annie M.G. Schmidt.

De hoofdpersoon is de wetenschapper annex zakenman Adriaan, die wegens grote verdiensten wordt gehuldigd. In afwachting van zijn komst verzamelt zijn familie zich een zaaltje van het multifunctionele congresgebouw waar de plechtigheid zich afspeelt. Al snel wordt duidelijk dat de verhoudingen gespannen zijn. En dat wordt er niet beter op als blijkt dat Adriaans echtgenote Winnie haar vriendin Saar heeft meegenomen. Zoon Gerrit wil de schone schijn van de gelukkige familie ophouden en probeert de gemoederen te sussen, maar hij is de enige. En dan is er ook nog die journalist die olie op het vuur gooit door kritische vragen te stellen over de werkelijke reputatie van Adriaan.

De uitvoeringen beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen bij Gitta Witte (tel. 319405) en Natasja Koopman (tel. 319439).