Aankondigingen

GroenLinks houdt avond over zorg


GroenLinks Texel houdt donderdag 13 maart in De Gollards een avond over de toekomst van de zorg op Texel. De avond begint om 20.00 uur.

'De komende jaren wordt er veel gereorganiseerd in de zorg. Er komt veel op de gemeente af, we moeten het zelf gaan doen. Daar kun je van schrikken, je kunt er ook kansen in zien: we gaan het zelf doen! GL denkt dat we op Texel heel goed in staat zijn om een belangrijk deel van de zorg zelf te organiseren. Met Texelaars, voor Texelaars. Bijvoorbeeld in een zorgcoöperatie. Natuurlijk in goede samenwerking met zorgorganisaties, verzekeraars, ziekenhuizen, etc. We denken zelfs dat we dat niet alleen voor Texelaars moeten organiseren, maar ook voor onze toeristen. Zorg voor toeristen maakt goede zorg beter betaalbaar en bereikbaar voor Texelaars. Twee vliegen in één klap!' Aldus een zinsnede uit verkiezingsprogramma. Een aantal goed ingevoerde sprekers zal op de avond in korte presentaties uiteenzetten wat de huidige stand van zaken is, hoe de toekomst er uitziet als we niet ingrijpen, en wat de kansen zijn bij het nemen van de juiste beslissingen. GL nodigt professionals uit de zorg, kandidaat-raadsleden en ieder ander die belangstelling heeft – ongeacht politieke voorkeur - uit in discussie te gaan over dit onderwerp. 'In een scherp debat waarin alle geluiden gehoord mogen worden.'


Wethouderstraining D66 op Texel


Regiobesturen van D66 voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht houden vanaf donderdagavond 27 februari tot en met zaterdag 1 maart een wethouderstraining op Texel.

Ongeveer dertig kandidaten zijn voorgedragen door hun afdelingsvoorzitter of geselecteerd na gesprekken met lokale en regionale talentencommissies. Sommige kandidaten zijn op basis van hun ervaring en competenties kansrijk om wethouder te worden, anderen willen juist deze training gebruiken om erachter te komen of ze er geschikt voor zijn. Namens D66 Texel zullen aan de cursus de lijsttrekker Astrid van de Wetering en de nummer twee op de kandidatenlijst, Petra Schut, deelnemen. Men heeft voor ons eiland gekozen, omdat hier alle faciliteiten aanwezig zijn, meldt D66. 'Texel biedt bovendien een omgeving waar men zich in alle rust op de inhoud van de cursus kan concentreren, terwijl men tegelijkertijd in de natuur een prima afleiding kan vinden.' Het gezelschap verblijft in Hotel De Pelikaan.


Artex


Begin maart starten bij Artex twee nieuwe filmcursussen onder leiding van film- en documentairemaakster Agna Rudolph.

Het gaat om de cursussen 'De Muzikale Minifilm' (voor kinderen van groep 7 en van de basisschool) en 'Thriller' voor jongeren vanaf 13 jaar. De jongere jeugd maakt een muzikale minifilm, zoals een videoclip of een 'stomme film'. Deze cursus bestaat uit vijf lessen, de eerste wordt gegeven op woensdag 5 maart, vanaf 13.30 uur. De oudere jeugd krijgt het hele proces van het maken van een thriller te behandelen. Het bedenken van het verhaal, het maken een scenario en het opbouwen en schrivjen van de scènes. Deze cursus bestaat uit acht lessen, de eerste op maandag 10 maart vanaf 16.15 uur.

Dinsdag 4 maart vinden open lessen plaats voor de cursus 'Muziek voor dreumesen en peutertjes' en 'Peuterdans'. De eerste begint om 9.15 uur, de tweede om 10.00 uur. De open lessen vallen samen met de laatste lesdagen van de vorige cursus.