Ensemblefestival deze week van start

Er hebben zich 22 deelnemers gemeld voor de voorrondes van het Ensemblefestival van Artex.

De voorrondes vinden plaats op maandag 3, dinsdag 4 en vrijdag 7 maart bij Artex aan het Schilderend in Den Burg. Er hebben zich ook dit jaar weer enkele dansgroepen aangemeld. De voorrondes beginnen om 19.00 uur, publiek heeft gratis toegang. De jury let bij de beoordeling op muzikaliteit, samenspel en originaliteit, waarbij ook leeftijd en het aantal jaren les meewegen. De finale vindt op 28 maart plaats in Klif 12. Directeur Paulne Folkerts: 'Hoewel de meeste deelnemers graag in de finale op het podium van Klif 12 willen staan, gaat dit festival vooral over het plezier hebben in het samen muziek maken.'


Excelsior

In Oosterend wordt deze week de laatste hand gelegd aan het concert 'Excelsior goes America', dat donderdag en zaterdag wordt gegeven.

De zaal van De Bijenkorf wordt volledig in stijl ingericht en Excelsior heeft zich van de medewerking verzekerd van het Jazzkoor van Matthieu Vulto, de linedancegroep uit De Koog en zangers Marco Hage en Aja Düring. De zaal gaat open om 19.00 uur, de toegang bedraagt €10,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij slagerij Rob en Meta Maas aan de Peperstraat in Oosterend en bij Tabaksshop 't Centrum in de Weverstraat in Den Burg.