Klaverjassen voor nog te bepalen doel

In De Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt dinsdag 4 maart een open klaverjasdrive gehouden.

Dit wordt de zesde drive in een serie van acht, waarvan de opbrengst bedoeld is voor een door de spelers zelf te bepalen goed doel. De drive begint om 20.00 uur, inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur. Er wordt met vaste maat gespeeld en na afloop wordt een loterij gehouden. Na afloop van de laatste drive bepalen de spelers gezamenlijk aan welke goede doelen wordt gedoneerd.


Nederlof en Van de Woude vallen aan

Bert Nederlof en Pieter van de Woude zijn tijdens de afgelopen vier avonden in de klaverjasdrive in buurthuis Bethel aan de winnende hand.

Het koppel steeg van de zestiende plaats langzaam naar de top en won de laatste avond met 5421 punten uit drie spellen. Trinette en Kees Hin versloegen Erik Hooijschuur en Peter Witte met 2055 tegen 1127 punten en werden tweede met 5232 punten. Koplopers Hooijschuur en Witte werden met 4792 punten derde en bleven daarmee hun belagers Van de Woude en Nederlof net voor in de eindklassering. Het verschil bedraagt na tien speelavonden nog maar 380 punten. De scores van de twaalf deelnemende koppels lagen dicht bij elkaar, het verschil tussen de derde en de tiende plaats bedroeg slechts 400 punten. De volgende drive wordt gespeeld op donderdag 6 maart, aanvang 19.45 uur


Kidsrun De Waal

Voorafgaand aan de start van de Halve Marathon van De Waal wordt zaterdag 8 maart rondom De Waal voor de vierde maal een Kidsrun gehouden.

Er wordt gestart in drie categorieën, tot en met 8 jaar, 9 tot en met 11 jaar en 12 tot en met 15 jaar. Er is een ronde uitgezet van 1,2 kilometer die een of twee keer wordt gelopen. Start en finish zijn op het Hogereind. De organisatie van de Kidsrun is in handen van Sportservice Texel, alle deelnemers ontvangen een herinnering en voor de eerste drie deelnemers zijn er prijzen te winnen. De jongste jeugd start om 12.15 uur, de twee oudste groepen om 12.30 uur. Opgave is mogelijk via www.sportservicetexel.nl, de inschrijving sluit op donderdag 6 maart. Deelname is gratis. Voor meer informatie, tel. 322815.