Kamerlid Helma Lodders en Ewout van der Star openen de VVD Winterwinkel in Den Burg.
Kamerlid Helma Lodders en Ewout van der Star openen de VVD Winterwinkel in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

VVD opent winkel in De Hollebol

Zittend in een trekker hebben Tweede-Kamerlid Helma Lodders en Ewout van der Star (kandidaat voor de raad) woensdagavond de Winterwinkel van de VVD in De Hollebol in Den Burg geopend.

De twee trokken een strik van de voordeur, waarna in De Hollebol een verkiezingsbijeenkomst van de liberalen werd gehouden. Ybeltje Berckmoes, het enige Tweede-Kamerlid in de Kop van Noord-Holland, vertelde over de economie en Lodders ging dieper in op de landbouw, de ganzenproblematiek en het stuifdekverhaal op Texel.

Onderzoeker Theo Vogelenzang van de universiteit in Wageningen hield een lezing over nieuw en ander gebruik van grondstoffen uit de landbouw.

De Winterwinkel is dagelijks geopend tot en met zondag 16 maart. Er zijn continu mensen van de VVD aanwezig en er worden bijeenkomsten gehouden. De eerstvolgende is zaterdag 1 maart vanaf 14.00 uur en die gaat over ondernemen in een tijd waarin alles minder wordt. Staatssecretaris Fred Teeven en de gedeputeerden Elisabeth Post en Jan van Run staan ook nog op het programma. Dat is te vinden op www.vvdtexel.nl.