Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Aslander op Ondernemersbeurs

Netwerken, samenwerken, innovatie en het nieuwe werken. Martijn Aslander, naar eigen zeggen 'professioneel prutser', heeft daar zo zijn eigen visie en mening over. Op zaterdag 8 maart geeft hij tijdens de Ondernemersbeurs in Stayokay een lezing.

Aslander: 'Ik houd mij bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Dynamiek fascineert me. Net als persoonlijke ontwikkeling en groei. We leven in interessante tijden, de netwerk- en informatiesamenleving biedt grote kansen en mogelijkheden voor de mensheid. Dagelijks probeer ik die mogelijkheden te verkennen en die kennis te delen met anderen. Dat doe ik door veel bijzondere mensen te ontmoeten en die te verbinden aan elkaar, door presentaties te geven om mijn visie uit te dragen en door mee te denken bij allerlei vraagstukken.'

Aslander, onder meer bekend van #dtv (Durf te Vragen) stimuleert samenwerken op basis van ruil. 'Wat heb ik te bieden en wat kan die persoon voor mij doen? Een eeuwenoud principe dat een come-back krijgt. Interessant voor Texelaars, die toch al meer op elkaar aangewezen zijn. Ook heeft hij tips hoe je je werk en privéleven kunt "hacken" door het slimmer en beter in te delen De lezing van Aslander is van 13.30 tot 14.30 uur. 'Familie en ander drama' door Jeannette van Ingh, voormalig zakenvrouw van het jaar, en Kees (C.A.) Burghgraef RA. In deze lezing die om 14.30 uur uur begint staat bedrijfsovername binnen de familie centraal staat. De lezingen zijn gratis toegankelijk.


Van Texel voor Texel

ondernemersbeurs

Hoe goed kent u de Texelse ondernemer? Weet u echt wat die ondernemer allemaal te bieden heeft of wijkt u doorgaans uit naar 'de overkant'? Vragen waarop de 'Van Texel voor Texel' ondernemersbeurs op zaterdag 8 maart mogelijk een antwoord biedt.

De beurs in Stayokay is 'van' de Texelse ondernemer 'voor' de Texelse afnemer. Bezoekers kunnen kennismaken met dienstverlenende bedrijven en instanties op het eiland. Een beurs niet alleen geschikt om nieuwe zakenpartners te vinden, maar die zich ook richt op de particulier. Er zijn awards voor de beste samenwerking en het beste zakelijke talent.

Programma:

13.00 - 17.00 uur Ondernemersbeurs
13.30 - 16.30 uur Lezingen
15.30 -16.30 uur Diverse (bedrijfs) presentaties.
17.30 - 18.30 uur Netwerkborrel
18.00 - 18.30 uur Uitreiking ZsaZsaZsu Award "Pure Samenwerking" en "Puur business talent"