Afbeelding
Foto: Schellinger

Levenstestament

thema dorpenronde

Texels Welzijn trapt maandag 3 maart in Het Eierlandsche Huis af voor de eerste dorpenronde. Thema van de dag is onder meer het maken een levenstestament.

Bezoekers kunnen in gesprek met Nicole Ouwehand en Niels Schermel van 'Afuitex', het bedrijf dat zich richt op afscheid, uitvaart en executele. Ze vertellen over hun mogelijkheden om rond deze onderwerpen ondersteuning te bieden. Zoals bij een levenstestament. Dit is een uitgebreide - al dan niet notariƫle - volmacht waar vertrouwenspersonen een volmacht krijgen om zaken te regelen. Er kunnen wensen in uitgesproken worden over de financiƫn, medische zorg en bijvoorbeeld de verzorging van planten en huisdieren. Maar ook wie regelt dat de piano al naar de erfgenaam verhuist als zelfstandig wonen niet meer lukt en het huis moet worden leeggehaald. Iedereen is welkom, deelname is gratis. De dorpenronde wordt gehouden tijdens de inloopochtend in de dorpshuizen. In De Cocksdorp op maandag 3 maart (10.00 uur), in Den Hoorn op dinsdag 4 maart (10.00 uur), in Den Burg op dinsdag 11 maart (10.00 uur), in De Waal op woensdag 12 maart (10.30 uur), in Oudeschild op woensdag 12 maart (14.00 uur), in Oosterend op donderdag 3 april (10.00 uur) en in De Koog op woensdag 9 april (10.30 uur).


Geslaagd

FOTO

Annemieke Schellinger(23) uit Leeuwarden is geslaagd voor HBO Accountancy en HBO Bedrijfseconomie aan de NHL Hogeschool Leeuwarden. Zij is momenteel werkzaam bij Bentacera accountants in Bolsward.

FOTO

Terwijl Natanja Lemstra afstudeerde aan de Pabo Inholland haalde Bart Lemstra zijn papieren voor bevelvoerder bij de brandweer. Hij is werkzaam bij de beroepsbrandweerman in Alkmaar en daarnaast is vrijwilliger bij de Texelse brandweer en mag zich nu brandmeester noemen. Natanja start binnenkort als officieel geregistreerd gastouder.