Het nieuwe interieur van het restaurant van Opduin.
Het nieuwe interieur van het restaurant van Opduin. Foto: Grand Hotel Opduin

Opduin viert 80-jarig jubileum met nieuw restaurant en activiteiten

Grand Hotel Opduin viert het 80-jarig bestaan. Dat viert het hotel met de heropening van het restaurant en met een aantal feestelijke activiteiten.

Op zondag 9 maart houdt het hotel een Open Duin Dag, waarbij eilanders en andere geïnteresseerden een kijkje voor- en achter de schermen krijgen van het hotel. Ter ere van de 80ste verjaardag van het hotel heeft galerie Het Posthuys in De Koog een tentoonstelling ingericht met de meest interessante memorabilia, voorwerpen en gastenboeken van Opduin vanaf 1934 tot 2014.

Opduin wordt sinds 2012 geleid door Floris-Jan Zwaag en Kirsten Dashors. Zwaag: 'We zijn ontzettend benieuwd wat iedereen van het nieuwe interieur denkt, maar we willen vooral weten wat ze van onze nieuwe menukaart vinden.' Om die reden is er voor Texelaars een openingsaanbieding tot en met 1 maart. Alle eilandbewoners mogen komen 'proef eten' in deze periode en krijgen 25 procent korting op de complete restaurant rekening. De dinergasten krijgen per tafel een enquête waar ze hun bevindingen over het eten, drinken en interieur mogen invullen en daar gaat het hotel dan mee aan de slag.

Ook organiseert het hotel op zondag 9 maart een Open Duin Dag. Op deze zondag stelt het hotel voor alle geïnteresseerden haar deuren open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is op deze dag van harte welkom om voor- en achter de schermen van het hotel te kijken. Het hotel biedt alle bezoekers koffie met gebak aan en verschillende Texelse producenten zullen een hapje of drankje verzorgen.