Winst Witte bij Jaap de Graaf

Kim Witte deed zondag goede zaken bij de vijfde wedstrijd om de Jaap de Graafbokaal in manege Akenburg aan de Akenbuurt.

Witte won zowel op het onderdeel dressuur als het onderdeel vaardigheid. Zij reed de beste dressuurproef en een foutloze vaardigheid, waardoor ze met 52,5 strafpunten bovenaan stond.

Daphne de Ridder, die voor het eerst meedoet aan de Jaap de Graafbokaal, werd tweede bij de dressuur met 55 strafpunten. Derde werd Mandy Dekker (59 strafpunten) en vierde werd Marga Zandstra (59,5 strafpunten).

In de vaardigheid bleven vier combinaties foutloos, waardoor de barrage uitkomst moest bieden. Witte zette hier met 59,52 seconden de snelste tijd neer.

Marga Zandstra gaat na vijf gereden wedstrijden aan kop in het algemeen klassement met 272 strafpunten. Op een gedeelde tweede plaats staan Laura Pollichino en Mandy Dekker. Zij hebben beiden 287 strafpunten.

Aan de wedstrijden van afgelopen zondag deden dertien menners mee. De wedstrijden werden gejureerd door Marja Herfst. De volgende wedstrijden staan gepland op 22 maart.