Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo Fotografie

Vis papiotte

Recept vis papiotte:

Ingrediƫnten:

50 gram scholfilet

50 gram zeebaars

50 gram kabeljauw

Wadden garnaaltjes

20 gram keijser aardappelen (Texla)

Witte wijn van wijngaard de Kroon Texel

Kruidenboter

Lamsoor

Peper en zout naar smaak

Bereidingwijze:

Neemt een ruim stuk follie legt daar eerst de kruidenboter in en dan de vis en de rest van de producten er aan toevoegen. Doe er een scheutje wijn over en vouw hem dan dicht als een toffee, 15 minuten op 180 graden in de oven.

Restaurant Eigewijs,

Dorpsstraat 146,

De Koog


Cursussen speksteen



Bij Artex - Kunstenschool Texel starten in de week na de voorjaarsvakantie twee beeldende cursussen waarbij speksteen wordt gebruikt.


Op maandag 3 maart begint om 19.30 uur een drieweekse cursus Beeldhouwen met Speksteen voor jongeren en volwassenen. Gewerkt wordt met diverse gereedschappen aan de speksteen, kies een middelgrote steen naar kleur. In deze lessen leert men ontwerpen, zagen, vijlen, schuren en polijsten.
Op woensdag 5 maart is er een workshop voor kinderen: maak je eigen hangertje van speksteen. Door middel van vijlen en schuren maken deelnemers van een ruw steentje een glad sieraad. Ze kunnen ook een sleutelhanger, amulet of knuffelsteentje maken. Met een gekleurde waxveter staat de hanger erg leuk om de nek. Deze workshop is ook op aanvraag te boeken voor een kinderpartijtje. Voor meer informatie en/of opgave over deze cursussen kunt u terecht op onze website. www.artex-texel.nl