Den Burg West wint dorp-tegen-dorp

In een spannende match tegen het zaalvoetbalteam van Den Burg Oost heeft de ploeg van Den Burg West de finale van het Dorp-tegen-dorp toernooi gewonnen.

Op het toernooi kwamen zaalvoetbalteams uit alle Texelse dorpen tegen elkaar uit. De eindstand in poule A was: 1 Den Burg West met 9 punten, 2. Oudeschild met 4 punten, 3. De Waal met 2 punten en 4. De Cocksdorp met 1 punt. Eindstand poule B: 1. Den Burg Oost met 7 punten (doelsaldo 10-1), 2. Oosterend 7 punten (doelsaldo 10-2), 3. Den Hoorn 1 punt (doelsaldo 0-7) en 4. De Koog 1 punt (doelsaldo 1-11). In de finale scoorde Jesper Arkenbout voor Den Burg Oost 0-1. Daarna werd 1-1 door een vrije trap van P.J. Eelman van Den Burg West. Daarna 2-1 door Sander de Haan door een laag schot langs de keeper en de 3-1 eveneens door Sander de Haan ook door een laag schot langs de keeper. In het vervolg gooide keeper John List de bal op de kruin van Jeroen Vlaming en de bal ging erin. Daarna scoorde Jesper List uit de draai de 5-1 en in de slotfase maakte Jimmy Vlaming nog de 5-2.

De scheidsrechters waren Dirk Barends en Tom Bakker, Jos en Paul deden de tijdwaarneming en hielden de scores bij. Dit was de zesde keer dat dit Jan Willem Boon's Dorp-tegen-Dorp toernooi georganiseerd werd door Hans Polderman