ZDH houdt DTS op gelijkspel

ZDH heeft de goede lijn van de laatste weken tegen DTS weten door te trekken. Na drie zeges hield de formatie van Gerard Boogaard de nummer vijf van de ranglijst op het kunstgras van Oudkarspel op 0-0. Met het gelijkspel konden beide partijen goed leven.

DTS is voor ZDH een lastige tegenstander. De drie onderlinge wedstrijden in de afgelopen seizoenen werden allemaal verloren. Het zag er ook dit keer naar uit dat het moeilijk zou worden. Met de harde wind in de rug nam de thuisploeg het initiatief. De Zwaluwen verdedigden echter stug en gaven weinig kansen weg. Eenmaal redde keeper Daniël Bakker knap met zijn voet. De schoten uit de tweede lijn miste het doel meestal ruimschoots.

Aan de andere klant had ZDH twee goede mogelijkheden. Eerst onderschepte Mike de Bruijn een pass met zijn hoofd, waardoor Hidde Struick in het strafschopgebied de bal in bezit kreeg. Met iets meer doortastendheid had hij het de keeper lastig kunnen maken. Vlak voor rust sneed Jelmer Bomas vanaf de linkerkant naar binnen. Hij passeerde de doelman, maar een verdediger kon de bal nog net van de lijn halen.

Na rust kwam ZDH meer aan voetballen toe en waren de rollen omgekeerd. Met name Bomas kreeg een paar goede kansen om de score te openen. Het viel op dat zijn medespelers hem veelvuldig wisten te vinden met passes die achter de verdediging van DTS belandden. Uit een voorzet van De Bruijn stuitte Bomas op de keeper en op aangeven van Struick kopte hij in de handen van de doelman. Een paar keer probeerde hij het zonder succes van afstand.

Schrik was er bij de Zwaluwen toen Gijs de Graaf geblesseerd raakte aan een enkel. Na een koude spons van verzorger Jos Berbée kon hij de wedstrijd echter uitspelen. Met nog een kwartier te gaan kwam oproepkracht Jeroen Backer in de ploeg voor De Bruijn. Hij stond koud in het veld of een overtreding van hem werd met een gele kaart bestraft. Dat was hem dit seizoen ook al overkomen in zijn andere invalbeurt. Ook Bart Boogaard en een speler van DTS kregen geel voorgehouden. Hoewel scheidsrechter Zandbergen een goede wedstrijd floot, waren de betrokkenen het erover eens dat hij in deze gevallen wel wat erg streng was. In de stand kwam geen verandering meer: 0-0. Zondag is ZDH vrij. Een week later komt Schagen op bezoek.


Natuurmonumenten

Natuurmonumenten houdt donderdag 27 februari in Ecomare een avond voor Texelse leden. NM brengt haar leden op de hoogte van haar activiteiten tijdens een gevarieerd programma. Het programma start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via L.Vriens@natuurmonumenten.nl