Programma van eisen proef openbaar vervoer vastgesteld.
Programma van eisen proef openbaar vervoer vastgesteld. Foto: Jeroen van Hattum

Eis OV-chipkaart blijft overeind

De OV-chipkaart moet een plek krijgen in de proef met het openbaar vervoer. Die eis is overeind gebleven in het programma van eisen dat woensdag in de gemeenteraad werd vastgesteld.

Volgens het programma van eisen moet 'in en uitchecken en betaling plaatsvinden via de OV-chipkaart.' Alternatieve in- en uitcheckmethoden zijn mogelijk, mits de afhandeling niet vertragend werkt en het betaalgemak groot is. Toepassing van de OV-chipkaart in de proef is tot nu toe een lastig punt, omdat er dan dure apparatuur moet worden geïnstalleerd.

Wat de prijs van een kaartje betreft, wordt in het programma gesteld dat 'het huidig openbaar vervoertarief uitgangspunt is van het tarief in deze pilot. Een enkelvoudig tarief is mogelijk, mits er een oplossing komt voor de korte ritten.' Er was een prijs genoemd van €3,- voor een rit, maar dat bedrag kwam ter discussie. De studentenkaart en abonnementen moeten eveneens hun plek behouden in de proef.

Het programma van eisen is van belang voor de voortgang van de proef. Het programma wordt naast het vervoersplan van de provincie gelegd en er wordt bekeken of alles één op één gelijk loopt. Daarna komt het hele plan nog een keer onder ogen van de raad, waarna die kan adviseren aan de provincie of de proef er wel of niet moet komen.

Het programma van eisen gaat verder uit van betrouwbaarheid van het nieuwe systeem, zodat de klant weet dat er altijd een openbare vervoersdienst ter beschikking staat. 'Het nieuwe vervoerssysteem dient breder beschikbaar te zijn dan de huidige dienstregeling van de lijnbussen. Dit dient minimaal synchroon te lopen met de bootdienstregeling. Dit houdt in jaarrond vervoersaanbod aansluitend op de eerste boot tot en met de laatste boot.' Als tijdspanne voor het vervoer wordt 5.00 tot 23.00 uur genoemd.

Het werk in de regiecentrale, de plek waar mensen terecht kunnen om een rit vast te leggen, geschiedt volgens het programma van eisen voor het grootste deel volledig geautomatiseerd. 'Hiervoor wordt software ontwikkeld om de ritaanvragen en ritafhandeling te verwerken.' Klanten kunnen onder meer via de smartphone melden dat ze gebruik willen maken van het vervoer. Bedoeling is dat de regiecentrale van 5.00 tot 22.00 uur bemand is.