Texel '94 verliest van Kleine Sluis

Degradatiekandidaat Kleine Sluis stuurde Texel'94 1 zondag met een 1-0 nederlaag terug naar huis. Het spel van de Texelaars was deze middag heel sobertjes. De voetballers van de thuisclub zaten er vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bovenop en vochten voor elke grasspriet.

De Texelaars gingen bij aanvang een moeilijke middag tegemoet. Al in de 12e minuut moest Pim de Lugt bijspringen in de Texelse defensie om een tegentreffer te voorkomen. De thuisclub was fel in de duels en de gastheren creƫerden niet echt doelrijpe kansen. Bij een counter van de Texelaars schoot Sander de Haan na ruim 25 minuten naast het vijandelijke doel. Een afstandsschot van Ralph Slik verdween kort hierop over het doel van de Kleine Sluis doelman. Dit waren de enige wapenfeiten. Verderop in de wedstrijd zorgden de gasten voor enige dreiging voor het doel van de thuisclub. Sander de Haan schoot over en de vrije trap van Ralph Slik ging via de muur naast het Sluizer doel. Texel '94 zette in deze fase enige druk op de defensie van de polderclub, maar doelrijpe kansen waren er niet. Alexander Smit moest in de 42e minuut in actie komen bij een vrije trap van de thuisclub, nadat de bal via de lat het veld weer instuiterde. Na precies drie kwartier spelen gaf de scheidsrechter het rustsignaal.

Bij het begin van de tweede helft bracht coach Marce Ris Pieterjan Eelman en Steffan Vlaming in de ploeg voor Marco Koorn en Pim de Lugt. Het voetbal was rommelig en er werden veel onzuivere passes gegeven met balverlies als gevolg. In de 60e minuut was keeper Smit op post bij een doorbraak van Kleine Sluis. Kort erop werd Sander de Haan door zijn directe tegenstander onderuit geschoffeld. Na blessurebehandeling door Yvonne Brand kon hij de strijd voortzetten. Omstreeks de 70e minuut kopte Ruben Duinker over het doel van de tegenstanders. Hierna werd Bart de Lugt gewisseld voor Niels van Zuylen.

De Texelaars zorgden in deze fase voor enige dreiging voor het polder doel. Ruben Duinker kopte een vrije trap van Pieterjan Eelman in de de handen van de keeper. Een minuut later viel aan de andere kant bij een aanval van Kleine Sluis de 1-0. Sander de Haan kopte kort hierna nog eens naast het doel van Kleine Sluis. In de 80e minuut werd de bal via een corner van Pieterjan Eelman tegen de lat van het vijandelijke doel gekopt. Hierna was de thuisclub in de slotfase nog dicht bij een tweede goal. Kort daarop floot de scheidsrechter voor her einde van de wedstrijd.

Zondag 2 maart speelt Texel '94 thuis tegen V.V.W. om de tweede periodetitel.